Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijvers vertellen...

Lisette Jonkman: 'Als ik een koekje was, zou ik een Mokka Lady zijn'

Lis fotoshootDe Nieuwe Lisette Jonkman (dat hoort ze graag), 'Verkikkerd' ligt vanaf 11 juni in de winkels, en daarom is dit een mooi moment voor een interview met deze grappige schrijfster die een wel heel bijzondere superkracht zou kiezen (voor bij haar superheldensjaal) en die een (heel herkenbare) schompeshekel heeft aan opruimen en afwassen... Genoeg introductie? Hier is Lis! (O ja, en het is een vrij lang interview, maar wel heel leuk, openhartig en zonde om in twee stukken te knippen om meer hits te genereren.)

We beginnen met een open deur: Wilde je altijd al schrijfster worden?
Eigenlijk wel, als je de hele korte periode waarin ik paardrij-juf wilde worden niet meetelt. Mijn droom kreeg pas echt omvang toen mijn leraar in groep 7 zei dat hij wel potentieel in mijn schrijfsels zag. Daarom heb ik Glazuur ook aan hem opgedragen; zonder meneer Pullens had ik mijn droom om schrijfster te worden destijds misschien schouderophalend aan de wilgen gehangen.

Put je uit eigen ervaringen of 'leen' je dingen van je omgeving?
De maffe dingen die ik altijd meemaak zijn op zich al genoeg input voor een boek, maar meestal fantaseer ik er ook gewoon op los...

Lees meer...

Marissa Meyer over de Lunar-chronicles en boeken schrijven

Marissa Meyer2Hallo Marissa, bedankt dat je mee wilt doen aan deze Q&A om de verschijning van de vertaalde Scarlet te vieren! (En, lieve lezers, er is ook een prijsvraag waarbij je een van vijf exemplaren kunt winnen!)

Hoe kwam je op het idee een sprookje op futuristische wijze in een ander jasje te steken?
Een paar jaar geleden deed ik mee aan een wedstrijd. De organisator had tien thema’s uitgekozen en daarvan moesten schrijvers er twee in hun verhaal verwerken. Ik koos voor een futuristische setting en het gebruikmaken van een sprookjesfiguur. Mijn verhaal werd een sciencefictionversie van De Gelaarsde Kat en ik vond het zo leuk om dat te schrijven dat ik besloot een hele serie scifi-sprookjes te schrijven! (Ironisch genoeg deden slechts twee verhalen mee aan de wedstrijd en de mijne heeft niet gewonnen!)

Ben je een echte sprookjesfan, en heb je een favoriet?
O, ja, ik was al helemaal weg van sprookjes toen ik als vijfjarige naar de bioscoop ging en De Kleine Zeemeermin van Disney zag. Vlak daarna kreeg ik een boek met het originele Hans Christian Andersen-verhaal erin, en ik vond het vreselijk dat het zo anders liep dan in de film...

Lees meer...

In Translation

X

Right Click

No right click