Twitter Facebook LinkedIn goodreads Contact

Publicaties

"Hoe Manusje-Van-Alles-Piet aan zijn naam kwam" in Sint pakt uit

SintPaktUit coverSint pakt uit: zeventien vrolijke verhalen over en voor Sinterklaas

Stel je voor... een Piet die niet kan rijmen, een bakker die niet meer weet hoe hij pepernoten moet bakken, een pakjesboot die sputtert, een Sinterklaas zonder mantel, Amerigo die werk weigert… Daar moet je toch niet aan denken?!

Maar gelukkig is er een Manusje-Van-Alles-Piet, komt er een blinkende witte sportwagen voorbij racen – een geschenk van een dankbare oliesjeik – en weet bakker Snor nog net op tijd pakjesavond te redden. Zo hoeft Sinterklaas niet meer als een verdrietig hoopje in een achtertuin te zitten en weerhoudt een bril hem ervan dat hij de achterkant van Amerigo knuffelt! 

Zeventien verhalen van verschillende auteurs en illustratoren
Uitgever: Mira Loves Books
Verschenen: oktober 2015
Isbn: 9789082288278
Leeftijd: 2-8 jaar

De opbrengst van de verkoop is volledig voor Stichting Het Vergeten Kind
Bestel, bijvoorbeeld bij Paagman of Bol.com

Lees meer: "Hoe Manusje-Van-Alles-Piet aan zijn naam kwam" in Sint pakt uit

Fragment-zonder-titel in Zomerliefde e-bundel

Zomerliefde cover

Voor de 'Zomerliefde'-schrijfwedstrijd van Hebban.nl en uitgever Blossom Books was de opdracht: schrijf een vervolg op een fragment van Tom Ellen en Lucy Ivison. De tekst moest tussen 2500 en 3500 woorden lang zijn. Er waren uiteindelijk 53 inzendingen.

Het originele fragment van de auteurs van het populaire boek Lobsters (in het Nederlands verschenen bij Blossom Books) staat eveneens in de gratis bundel, net als de tien fragmenten van de winnaars van de wedstrijd.

Klik op 'lees meer' voor de feedback die ik ontving op mijn stuk, en volg de link hierboven voor de pagina van Hebban waar de bundel gratis te downloaden is.

 

 

 

Lees meer: Fragment-zonder-titel in Zomerliefde e-bundel

'Do What You Love', essay in The Clearing 3

Clearing 3

The third issue of The Clearing was published online in July 2015, with the theme 'Learning Languages'. My submission was 'Do What You Love', a title lovingly provided by the editor, since I had a hard time choosing one.

'Do What You Love' is my experience in essay-form of how I became a translator. Not because I went to 'Translator School', although I did study the language I'm now translating from. But there's always much more to it than that...

Do have a read! Click on the image and you'll be transported to The Clearing's back issues page. Somewhere in future I hope to be able to feature the article on my own website too.

 

 

 

'Trapped', kort verhaal, in The Opening Line Literary 'Zine

Opening Line Fear Oct14 cover

Mijn korte verhaal 'Trapped' (Engels) is in oktober 2014 gepubliceerd in het online magazine The Opening Line Literary 'Zine. Het thema van dit nummer was 'Angst'.

Klik op de afbeelding om direct naar de uitgave te gaan. Op bladzijde 22 staat mijn bijdrage, die ook te vinden is op deze website (bij Figments of my Imagination, klik op de link).

 

 

new-opening-line-logo_sq.jpgOpening Line is an online literary magazine designed to promote unpublished writers and illustrators, and authors who are just about to embark on their first public release.

 

 

Flash Fiction: 3 verhalen en een blogpost

Ter gelegenheid van National Flash Fiction Day 2013 zijn twee van mijn korte verhalen online gepubliceerd door Flash Flood Journal. "Blast from the Past" verscheen op 19 april 2013, "The Literary Vampire" op National Flash Fiction Day (22 juni 2013). Ook zijn een blog post over flashfictie en het stukje "The Blank Page" gepubliceerd op het blog van National Flash Fiction. 

Voor de verhalen zelf, zie onder "Figments of my Imagination".

Blast from the Past

NationalFlashFictionDay2013 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Flash Fiction: 3 verhalen en een blogpost

Academisch: essay 'Anne Rice's Postmodern Vampire'

Cover NoP largeIn 2007 verscheen Nostalgia or Perversion: Gothic Rewritings from the Eighteenth Century until the Present Day, een boek met daarin een selectie van essays die zijn gepresenteerd tijdens het gelijknamige congres in Nijmegen in 2006. Opgenomen in deze uitgave, die is samengesteld door dr. Isabella van Elferen, staat mijn essay over de postmoderne vampier uit de boekenserie The Vampire Chronicles van Anne Rice.

Contents my essay NoP

Uitgever: Cambridge Scholars Publishing, 2007

Edited by: dr. Isabella van Elferen
ISBN: 9781847182470

Academisch: afstudeerscriptie 'Vampires at Century's End'

Scriptie 01 - Cover

Niet echt een officiële publicatie, maar wel de moeite van het noemen waard: mijn afstudeerscriptie (2004). Met het onderwerp volgde ik mijn gevoel. Ik wilde 'iets' doen met vampiers, en wel met hoe de vampierfiguur is veranderd in de literatuur, vooral aan het einde van een eeuw.

De volledige titel van mijn scriptie is Vampires at Century's End: How Cultural Anxieties Shape the Myth Anew, met daarin de vampiers van Anne Rice, Fred Saberhagen, Chelsea Quinn Yarbro, Suzy McKee Charnas, Stephen King, Whitley Strieber, Bram Stoker, Lord Byron, Sheridan Le Fanu, John William Polidori en de wezens uit mythen en sagen. 

 

 

 

 

In Translation