Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bundels

In elk van deze bundels is een (kort) verhaal van mij opgenomen, waar ik uiteraard supertrots op ben. En aan de andere gebundelde uitgaven heb ik mogen meewerken door bijvoorbeeld citaten aan te leveren.

 

Woef, miauw, kwaak: een bundel vol dierenverhalen

Woef miauw kwaak coverZeg... welke beroemde dieren ken jij eigenlijk? Bobbie, de trouwe viervoeter van held Kuifje? Of Fury, het paard dat nergens bang voor is? In deze bundel vol echt gebeurde en verzonnen verhalen lees je alles over heldhaftige, grappige, interessante en rare dieren.

Wat denk je bijvoorbeeld van het verhaal over de hond Bobby uit Schotland die 14 jaar waakte over het graf van zijn overleden baasje. Of kat Jessie die een reis van 3000 kilometer aflegde op weg naar haar oude huis. Maar ook in de dierentuin gebeurt er vanalles als Bobby en Cindy een babyolifant proberen te beschermen. Of op kamp, waar de bedden stinken, het kampvuur niet door gaat en spinnen niet van gezeur houden.

In deze bundel ook mijn verhaal "Een eendje met buikpijn". Wanneer Eendje last heeft van zijn buikje, vraagt hij diverse dieren om raad. Wat zou het zijn dat hem zo'n pijn bezorgt? Heeft hij iets verkeerds gegeten, soms?

Auteurs: diverse, waaronder ik
Illustraties: diverse
Uitgever: Mira Loves Books
Verschenen: juni 2020
Isbn: 9789492343338
Leeftijd: 7+

Lees meer...

Voor de liefste zus van de wereld

Voor de liefste zus van de wereldEen boek vol quotes, lieve spreuken en songteksten over de liefste zus: jouw zus dus.

> Aan deze publicatie heb ik mogen meewerken, zowel bij de samenstelling als bij het bedenken en schrijven van bijzondere citaten. <

Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Verschenen: september 2018
Redactie: Vitataal
Isbn: 9789463542319

 

Voor de liefste oma van de wereld

Voor de liefste oma van de wereldEen boek vol quotes, lieve spreuken en songteksten over de liefste oma: jouw oma dus.

> Aan deze publicatie heb ik mogen meewerken, zowel bij de samenstelling als bij het bedenken en schrijven van bijzondere citaten. <

 

Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Verschenen: september 2018
Redactie: Vitataal
Isbn: 9789463542302

 

Bucket of f*ck it: scheurkalender 2019

Bucket FuckitMet deze kalender Bucket of f*ck it: alles wat je ooit nog wil doen en nooit meer wil doen kun je elke dag een keuze maken of je de stelling ooit nog wilt doen of nooit meer wil doen.

Bijvoorbeeld: je servies kapot gooien na een maaltijd. Of een cursus volgen, gewoon omdat je dat interessant vindt.

Door een perforatie rand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender gemakkelijk is op te hangen.

Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Verschenen: augustus 2018
Redactie: Vitataal
Isbn: 9789463541299

 

Voor de liefste moeder van de wereld

Voor de liefste moeder van de wereldWaarom is een moeder zo bijzonder? Omdat ze altijd voor je klaarstaat, omdat ze de beste verpleegster is, omdat ze heerlijke soep voor je kookt net als je dat nodig hebt...

Deze verzameling quotes, rake typeringen en songteksten zet moeders in het zonnetje.

> Aan deze publicatie heb ik mogen meewerken, zowel bij de samenstelling als bij het bedenken en schrijven van bijzondere citaten. Kijk bij 'Lees meer' voor een voorbeeldje! <

Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Verschenen: januari 2018
Redactie: Vitataal
Isbn: 9789463541008

 

Lees meer...

Voor de beste vader van de wereld

Voor de beste vader van de wereld

Waarom is een vader zo bijzonder? Omdat hij altijd overal een antwoord op heeft, omdat stoeien met hém het allerleukst is, omdat je altijd op hem kunt rekenen…

Deze verzameling quotes, rake typeringen en songteksten zet vaders in het zonnetje.

>Aan deze publicatie heb ik mogen meewerken, zowel bij de samenstelling als bij het bedenken en schrijven van bijzondere citaten.<

Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Verschenen: januari 2018
Redactie: Vitataal
Isbn: 9789463541015

 

'De kleine avonturier' in zomerbundel Droomvallei

Droomvallei Zomerwedstrijd 2017Naar aanleiding van een schrijfwedstrijd in de zomer van 2017 heeft Droomvallei Uitgeverij alle goede inzendingen gebundeld. Mijn inzending, 'De kleine avonturier' zit daar ook bij, en daar ben ik heel erg trots op.

 

 

 

 

 

Lees meer...

'Vermist' in bundel 'Zaterdagavond'

Zaterdagavond coverSchrijverspunt organiseerde in de zomer van 2017 een schrijfwedstrijd met als thema: ‘Zaterdagavond’. De invulling van het thema was vrij.

Ik heb, destijds nogal onder de indruk van de plotselinge verdwijning van twee meisjes in ongeveer dezelfde regio, gekozen voor een verhaal over een vermiste tiener, geschreven vanuit het gezichtspunt van haar jongere broertje. 

De vijfkoppige jury, bestaande uit de volgende toppers uit de literaire wereld: Fiona Hack, Cora Sanders, Christien Romp, Jeannette van Ditzhuijzen en Marjan Brouwers hebben alle verhalen beoordeeld die werden ingestuurd. De beste zijn opgenomen in deze bundel.

Auteur: diverse auteurs
Verschenen: oktober 2017
Isbn: 9789462662643

Lees meer...

"Hoe Manusje-Van-Alles-Piet aan zijn naam kwam" in Sint pakt uit

SintPaktUit coverSint pakt uit: zeventien vrolijke verhalen over en voor Sinterklaas

Stel je voor... een Piet die niet kan rijmen, een bakker die niet meer weet hoe hij pepernoten moet bakken, een pakjesboot die sputtert, een Sinterklaas zonder mantel, Amerigo die werk weigert… Daar moet je toch niet aan denken?!

Maar gelukkig is er een Manusje-Van-Alles-Piet, komt er een blinkende witte sportwagen voorbij racen – een geschenk van een dankbare oliesjeik – en weet bakker Snor nog net op tijd pakjesavond te redden. Zo hoeft Sinterklaas niet meer als een verdrietig hoopje in een achtertuin te zitten en weerhoudt een bril hem ervan dat hij de achterkant van Amerigo knuffelt! 

Zeventien verhalen van verschillende auteurs en illustratoren
Uitgever: Mira Loves Books
Verschenen: oktober 2015
Isbn: 9789082288278
Leeftijd: 2-8 jaar

De opbrengst van de verkoop is volledig voor Stichting Het Vergeten Kind
Bestel, bijvoorbeeld bij Paagman of Bol.com

Lees meer...

Fragment-zonder-titel in Zomerliefde e-bundel

Zomerliefde cover

Voor de 'Zomerliefde'-schrijfwedstrijd van Hebban.nl en uitgever Blossom Books was de opdracht: schrijf een vervolg op een fragment van Tom Ellen en Lucy Ivison. De tekst moest tussen 2500 en 3500 woorden lang zijn. Er waren uiteindelijk 53 inzendingen.

Het originele fragment van de auteurs van het populaire boek Lobsters (in het Nederlands verschenen bij Blossom Books) staat eveneens in de gratis bundel, net als de tien fragmenten van de winnaars van de wedstrijd.

Klik op 'lees meer' voor de feedback die ik ontving op mijn stuk, en volg de link hierboven voor de pagina van Hebban waar de bundel gratis te downloaden is.

 

 

 

 

 

Academisch: essay 'Anne Rice's Postmodern Vampire'

NoP coverIn 2007 verscheen Nostalgia or Perversion: Gothic Rewritings from the Eighteenth Century until the Present Day, een boek met daarin een selectie van essays die zijn gepresenteerd tijdens het gelijknamige congres in Nijmegen in 2006.

 Opgenomen in deze uitgave, die is samengesteld door dr. Isabella van Elferen, staat mijn essay over de postmoderne vampier uit de boekenserie The Vampire Chronicles van Anne Rice, getiteld "Evil is a Point of View: Anne Rice's (Post-)Modern Vampire".

Uitgever: Cambridge Scholars Publishing, 2007

Edited by: dr. Isabella van Elferen
ISBN: 9781847182470

Lees meer...

In Translation

X

Right Click

No right click