Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Hoe Manusje-Van-Alles-Piet aan zijn naam kwam" in Sint pakt uit

SintPaktUit coverSint pakt uit: zeventien vrolijke verhalen over en voor Sinterklaas

Stel je voor... een Piet die niet kan rijmen, een bakker die niet meer weet hoe hij pepernoten moet bakken, een pakjesboot die sputtert, een Sinterklaas zonder mantel, Amerigo die werk weigert… Daar moet je toch niet aan denken?!

Maar gelukkig is er een Manusje-Van-Alles-Piet, komt er een blinkende witte sportwagen voorbij racen – een geschenk van een dankbare oliesjeik – en weet bakker Snor nog net op tijd pakjesavond te redden. Zo hoeft Sinterklaas niet meer als een verdrietig hoopje in een achtertuin te zitten en weerhoudt een bril hem ervan dat hij de achterkant van Amerigo knuffelt! 

Zeventien verhalen van verschillende auteurs en illustratoren
Uitgever: Mira Loves Books
Verschenen: oktober 2015
Isbn: 9789082288278
Leeftijd: 2-8 jaar

De opbrengst van de verkoop is volledig voor Stichting Het Vergeten Kind
Bestel, bijvoorbeeld bij Paagman of Bol.com

Mijn bijdrage aan de bundel is het korte verhaal "Hoe Manusje-Van-Alles-Piet aan zijn naam kwam", heel erg leuk geïllustreerd door Dorien Poirters. Een klein fragmentje:

SintPaktUit Manusje wit

'Ja,' knikte de Ka-Piet-Ein. 'Want als we in Nederland zijn, slaan we zo veel mogelijk pakken hagelslag,  potten pindakaas, krentenbollen en stroopwafels in als we maar kunnen. Onze Pieten houden van zoet, en er gaat niks boven echte Hollandse zoetigheden. En bitterballen, natuurlijk.' Hij knipoogde, en liep verder, weer een trap af. ‘Welkom in de buik van het schip!’

‘Dat klinkt net alsof de stoomboot ons heeft opgeslokt!’ riep een van de pieten.

‘Dat komt omdat jij alleen maar aan eten kunt denken, Vreetpiet,’ zei Zeurpiet meteen.

‘Volgens mij ben je echt van plan Zeurpiet te blijven, hè?’ vroeg Sportschoolpiet. 'Doe toch eens wat aardiger!'

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click