Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zijn geen tweeling

WeZijnGeenTweeling

We zijn geen tweeling. Ja, ik weet het: we zien er nagenoeg identiek uit en we doen heel veel dingen samen. Vraag je haar naar haar verjaardag, dan weet je de mijne ook. Maar we zijn geen tweeling.
 
Wat je namelijk niet weet is dat er nog iemand jarig hoort te zijn op onze verjaardag. Nog een meisje met dezelfde donkere ogen, dezelfde kuiltjes in haar wangen en dezelfde donkere krullen. Misschien zou zij ze wel steil hebben laten maken.
 
Misschien zou juist zij degene zijn geweest die een ander jurkje aan wilde hebben dan wij. Misschien had zij veel liever met auto's gespeeld terwijl wij de haren van onze poppen borstelden.
 
Maar we zijn dus geen tweeling. Al die maanden lang was zij er ook. En nu niet meer. Allang niet meer. We zijn haar nooit vergeten, en heel af en toe lijkt het alsof ze gewoon bij ons is en met ons mee lacht als we plezier hebben, ons knuffelt als het even tegenzit.
 
En daarom blijven we het volhouden.
 
We zijn géén tweeling.
 

In Translation

X

Right Click

No right click