Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Digitailing

In dit menu-item tref je een kleine greep voorbeeldartikelen aan die ik heb geschreven eerst als eindredacteur en daarna als hoofdredacteur van Digitailing, vakblad voor de multimediaretailer.

 

DigiRecht

In 2012 bevat Digitailing de nieuwe rubriek DigiRECHT, waarvoor ik als freelancer elk nummer een artikel heb geleverd (10 stuks). Onderwerpen lopen uiteen van het consumentenrecht rondom de garantietermijn en het opzeggen van abonnementen tot tips voor winkeliers ter preventie van winkeldiefstal en fraude.

art D179-27 DigiRecht   art D177-21 DigiRecht opzegtermijn   D178-33 DigiRecht

DigiTest

DigiTEST is de rubriek waarin een testverslag staat van uiteenlopende producten die door de redactie (lees: meestal door mij) zijn getest. Hierin ben ik vooral ingegaan op de mogelijkheden van de producten en eventuele vragen of problemen die de consument kan hebben, zodat de verkoper (de lezer van het blad) meer weet over producten in zijn assortiment.

Onderstaande voorbeelden zijn: Microsofts Kinect voor de Xbox en drie (toevallig ook Microsoft-)muizen met aanraakfunctie.

art D163-16 DigiTest Kinect art D175-28 DigiTest aanraakmuizen

DigiFocus

DigiFOCUS is de rubriek voor achtergrondinformatie, uitgebreid nieuws en interviews met fabrikanten, leveranciers, distributeurs of verslagen van evenementen of productlanceringen. Het eerste stuk bevat achtergrondinformatie over de nieuwe usb 3.0-aansluitingen en snelheden (voor dataoverdracht tussen apparaten), het tweede stuk is een interview met een data recoverybedrijf over het belang van back-ups maken en de mogelijkheid om 'verdwenen' informatie nog terug te halen. 

 

art D167-14 DigiFocus USB30art D164-20 DigiFocus Attingo

DigiGames

De gamesrubriek van Digitailing heeft diverse veranderingen ondergaan voor we die als redactie ook zelf zijn gaan vullen. Op die manier mocht ik zelf ook games testen en verslag doen van mijn bevindingen, aangevuld door feitjes, weetjes en achtergrondinformatie.

   D158-28 DigiFocus Harry Potter 1D158-29 DigiFocus Harry Potter 2 art D164-43 DigiGames Assassin

Mystery Shopper

art D166-07 MysteryShopper

 

De bestgelezen rubriek van Digitailing is de Mystery Shopper, met daarin een verslag van een shopping-sessie. Een medewerker van een gelieerd bureau gaat voor de redactie op pad om een specifiek product te kopen en de verkoper hier zoveel mogelijk over uit te horen. Of juist af te wachten om te zien welke tips de verkoper geeft en welke vragen hij stelt.

Van de rapportages maakte ik een artikel (inleiding over het product inclusief verkooptips, het verhaal per winkel en een interview met de winnaar van de maand.)

 

 

DigiQ&A

Een tweede soort interviewrubriek in Digitailing is de Q&A, een vraag- en antwoordstructuur, vooral handig om korte vragen te stellen en overzichtelijk informatie te geven over een product, of juist over een bedrijf of persoon.

   D165-34 DigiQA Klantknuffelen 1D165-35 DigiQA Klantknuffelen 2 D157-15 DigiQA

GreenTailing

In 2011 wilde de bladeigenaar van Digitailing een nieuwe rubriek toevoegen die het bewustzijn van de winkelier rondom 'groen' en 'duurzaam' moest stimuleren. Dat werd GreenTailing, met steeds een algemeen openingsverhaal, meestal rondom een 'groen' initiatief, twee nieuwspagina's vol groen nieuws en eco-producten en een case over de initiatieven van geselecteerde fabrikanten.

art D167-23 GreenTailing-ARTIKEL   D167-26 GreenTailing-Case

DigiTips en DigiNews

Twee vaste rubrieken met korte berichten zijn DigiNEWS aan het begin van het tijdschrift en DigiTIPS als hekkensluiter, met een wisselend aantal pagina's vol verkooptips bestaande uit gloednieuwe en aangekondigde producten van uiteenlopende aard.

D173-06 DigiNews   art D175-42 DigiTips

Advertorial

Heel af en toe kwam het voor dat een adverteerder een advertorial wilde plaatsen die door de redactie geschreven moest worden. Dat zijn dus opeens stukken met een veel commerciëlere inslag!

D172-51 Advertorial OLYMPUS   D172-34 Advertorial Hama 1D172-35 Advertorial Hama 2

In Translation

X

Right Click

No right click