Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overig

Deze subcategorie bevat voorbeelden van artikelen die ik heb geschreven voor diverse websites en online uitgaven, waaronder Digitailing.nl en FrisBelegen.nl, evenals een indruk van artikelen die ik heb geschreven (en soms vertaald) voor de tijdschriften Print Buyer (grafische industrie), Mercurius Magazine (personeelsblad), Finat Labelling Magazine (voor de zelfklevende etikettenindustrie).

 

FrisBelegen.nl


FrisBelegen screen

Voor de nieuwssite FrisBelegen.nl, gericht op een lezerspubliek van 40+ tot 100-, heb ik een handjevol stukjes geschreven met tips, weetjes, leuk en opvallend nieuws. Het is op vrijwillige basis, dus dat schiet er nogal bij in zodra er betaalde klussen zijn. (Sorry!)

Onderwerpen:
- Hallo? Ja, ik ben van Microsoft... (telefoonscam)
- @Klantenservice: de nuttige kant van Twitter
- Gratis online studeren (Coursera) 

 

 

 

 

Persberichten

Art PB VismaArt PB MyBrand

 
Voor een opdrachtgever in de PR-sector heb ik persberichten mogen schrijven. De opdracht bestond uit een hele hoop uiteenlopende informatie die teruggebracht moest worden tot de kern (want een persbericht mag niet te lang zijn).
 
 
 
 
 
 
 
 

Mercurius Magazine

Voor personeelsblad Mercurius Magazine van de Mercurius Groep (Zaandam) heb ik een aantal artikelen geschreven en die dan ook vertaald naar het Engels. Hieronder een voorbeeld.

art MM 2009-02 12-13-1

Print Buyer

Voor het blad Print Buyer (eveneens een uitgave van Uitgeverij Compres) heb ik een artikel geschreven/vertaald over infographics. Tevens verzorgde ik enige tijd diverse boekrecensies voor dit blad.

art PB Infographics-1 art Print Buyer 2009-10 Boeken

MiniDigitailing

Een speciale, commerciële bijlage van het vakblad Digitailing voor multimediaretailers is de MiniDigitailing, een 16-pagina versie van het blad dat gepersonaliseerd is voor een specifieke adverteerder, om een bepaald product of een nieuwe lijn producten extra te belichten. MiniDigitailing is als pocketversie bedoeld als naslaguitgave voor de verkoper, die hem makkelijk in zijn broekzak kan steken. Werkzaamheden: het hele boekje zodanig (her)schrijven dat het meer een advertorial is, maar ook weer niet te commercieel.

A6 MiniDigi Trend Micro-14A6 MiniDigi Trend Micro-15 MiniDigitailing G-Cube Page 01

Finat Labelling Magazine

art Finat 2010 03-38 Industry

Voor de laatste twee papieren uitgaven van Finat Labelling Magazine, een uitgave voor bedrijven in de zelfklevende etikettenindustrie, heb ik de rubriek News from the Industry samengesteld. Dit tijdschrift verscheen in het Engels en het bronmateriaal was een lading Engelstalige persberichten.

 

 

 

 

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click