Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pers & Compres

In deze rubriek staat een selectie van artikelen en rubrieken die ik voor de vakbladen Compres en Pers heb geschreven. Doelgroep van deze bladen: respectievelijk de ondernemer en de vakman in de grafische industrie.

 

Achtergrondartikel - Pers

art Pers 2009 18-04 HP-actueel

 

Voor vakblad Pers heb ik zo af en toe een artikel zelf geschreven, in dit voorbeeld over een nieuw materiaal van printerfabrikant HP dat direct te bedrukken is en vervolgens eenvoudig als behang aan de muur geplakt kan worden. Dat HP een demonstratie van dit product en de printer gaf op het hoofdkantoor in Barcelona was heel mooi meegenomen.

 

 

 

 

Grafisch Erfgoed - Compres

art Compres 2009 20 Grafisch Erfgoed

 

De vaste rubriek 'Grafisch Erfgoed' van het vakblad Compres behandelt diverse uiteenlopende onderwerpen die iets te maken hebben met de grafische wereld. Een mooi boek, een bijzondere tentoonstelling met een grafische connectie, een bijzonder jaarverslag of stuk drukwerk. In dit geval het boek '65' van Paul Baars (fotografie) in samenwerking met Youp van 't Hek (teksten).

 

 

 

Vakmanschap - Pers

art Pers 2008 02-16 Vakwerk Hemaboek

 

Een vaste rubriek in het vakblad Pers was het vakmanschap/meesterschapartikel, waarin een bijzonder werk werd uitgelicht of juist een vakman aan het woord werd gelaten. In dit geval: het Hema Handboek voor Studenten - omdat het allerlei nostalgische prints bevat.

 

 

 

 

 

Boekenrubrieken

Voor zowel Pers als Compres en ook Print Buyer (alle drie uitgegeven door Uitgeverij Compres) heb ik een tijd lang de boekenstroken verzorgd met diverse boekbesprekingen. Voor Pers met name boeken voor de vakman, vaak over software of fotografie. Voor Compres waren dat meer managementtitels en voor Print Buyer een uiteenlopende selectie, zoals over bijzondere kunstwerken van papier.

art Compres 2010 06 Leesvoer mgmtspeak   art Pers 2009 18 boek   art Pers 2009 19 boek   art Print Buyer 2009-10 Boeken

Gadgetrubrieken

art Compres 2010 12 Smaakmakers

 

Voor zowel Compres als Pers heb ik aparte gadgetrubrieken samengesteld met daarin leuke nieuwe gadgets, accessoires, apparaten of hebbedingen die de lezer van deze vakbladen zouden aanspreken.

De geselecteerde items waren een selectie van nieuwe producten die vaak ook al in Digitailing aan bod kwamen.

 

 

 

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click