Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bravelands

Het verhaal van deze nieuwe serie van Erin Hunter (geschreven door Gillian Philip) speelt zich af op de door extreme weersomstandigheden geteisterde savanne Bravelands. Er zijn drie hoofdpersonages: de jonge leeuw Fier, de jonge olifant Sky en de jonge baviaan Doorn.

Wanneer de regerende Oppermoeder van de savanne plots dood wordt aangetroffen, slaan onrust, onvrede en vertwijfeling toe onder alle dieren op de savanne. Een listige baviaan weet iedereen te bespelen en naar zijn poot te zetten, opdat hij zelf over de savanne kan heersen. Maar Fier, Sky en Doorn weten door een zeer bijzondere samenwerking het tij te keren. Al is Bravelands daarmee nog niet gered, want er dreigt een nog duisterder gevaar.

Vanaf boek 3 mocht ik de serie vertalen; deel 1 en 2 staan hier dan ook niet bij.

 

 

Bravelands 6: De belofte

Bravelands6Na vele seizoenen heeft de Grote kudde zich verenigd in de strijd tegen Titaan. Hij is nu zo machtig geworden dat zelfs Fier, die gezworen heeft de dood van zijn vader te wreken, de losgeslagen leeuw niet in zijn eentje aankan. Doorn heeft misschien wel een plan om Titaan ten val te brengen, maar daarvoor heeft hij de hulp nodig van alle dieren van Bravelands. Zij moeten dan ook beslissen hoeveel ze op het spel willen zetten en of ze bereid zijn zich op te offeren voor het algemeen belang van de savanne.

Bravelands is een episch dierenavontuur vol spanning en intrige.

Oorspronkelijke titel: De Oathkeeper
Uitgeverij: Fantoom (Baeckens Books)
Verschenen: mei 2021
Isbn: 978-90-592-4953-0

 

Bravelands 5: De zielvreters

Bravelands5Als nieuwe Oppervader hoopt de jonge baviaan Doorn de rust te doen wederkeren in Bravelands na een periode van grote chaos. Maar een roedel woeste, verwilderde wolven verschuilt zich tussen de dieren van de Grote Kudde en begaat daden die zo boosaardig zijn dat de vrede op de Afrikaanse savanne alweer in gevaar is.

De dieren van Bravelands zullen zich opnieuw moeten verenigen om hun thuis uit de klauwen van deze verdorven Regelbrekers te redden.

Oorspronkelijke titel: Bravelands #5: The Spirit-Eaters
Uitgever: Fantoom (Baeckens Books)
Verschenen: juni 2020
Isbn: 978-90-592-4761-1

 

Bravelands 4: De schaduwen

Bravelands4Bravelands heeft afgerekend met de valse leider die ten onrechte heerste, maar het gevaar is nog lang niet geweken. De dood van de vorige leider had de rust moeten herstellen in het gebied, maar zolang er geen nieuwe Opperouder is, blijft de toekomst van Bravelands onzeker. Zeker nu een onbekende dreiging rondwaart over de vlakte en slachtoffers eist.

De leden van de Vrijheidstroep moeten de kracht vinden om te doen wat juist is, anders zou deze onbekende vijand weleens het einde van Bravelands kunnen betekenen…


Doorn, Sky en Fier krijgen alle drie met hun eigen demonen te maken.

Oorspronkelijke titel: Bravelands #4: Shifting Shadows
Uitgever: Fantoom (Baeckens Books)
Verschenen: november 2019
Isbn: 978-90-592-4713-0

 

Bravelands 3: De opstand

Bravelands3Een olifant die beschikt over een belangrijke gave.
Een leeuw die een gevaarlijke weg heeft gekozen.
Een baviaan die gebukt gaat onder een groot geheim.

Terwijl olifant Sky haar kudde aanvoert en op zoek gaat naar de rechtmatige leider van Bravelands, ziet baviaan Doorn zich gedwongen zijn oude troep te verlaten. De leeuw Fier was ooit hun vriend, maar een tiran brengt hem op een dwaalspoor.

Het broze evenwicht van Bravelands kan elk moment versplinteren – tenzij roofdieren, prooien en aaseters de poten ineenslaan…

Oorspronkelijke titel: Bravelands #3: Blood and Bone
Uitgever: Fantoom (Baeckens Books)
Verschenen: april 2019
978-90-592-4588-4

 

In Translation

X

Right Click

No right click