Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

David Baddiel boeken

Verzameling van David Baddiels boeken rondom de leerlingen van basisschool Kreupelwoud. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, maar fans ontdekken in vervolgdelen vanzelf knipogen en personages uit eerdere boeken.

 

De jongen die ineens beroemd was

Jongen die ineens beroemd was

Wat als iedereen opeens weet wie je bent?

Daan Smit heeft nog nooit iets bijzonders meegemaakt. Sterker nog, alles aan hem is heel gewoontjes, zelfs zijn naam. Maar als er ineens een televisieploeg opduikt op school om de nieuwe serie SchoolZaken te filmen, verandert dat op slag. Daan valt gewoonlijk niet op. Alle andere kinderen zijn een stuk interessanter dan hij.

Maar als een rare remix van zijn saaie spreekbeurt opeens viral gaat, is Daan in één klap beroemd. Zijn leven staat op z’n kop en samen met zijn vrienden Bo en Esmar gaat hij van rode lopers naar tv-programma’s en opnamestudio’s. Met een beetje geluk mag hij zelfs Santini De Martini ontmoeten, het coolste meisje ter wereld! Maar, zoals iedereen weet, eist roem uiteindelijk zijn tol...

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Steven Lenton
Serie: Baddiel - deel 8
Oorspronkelijke titel: (The Boy Who Got) Accidentally Famous
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Verschenen: mei 2022
Isbn: 978 90 483 1938 1
Leeftijd: 9+

Terug naar de toekomst

Terug naar de toekomst2019: Rahul Agarwal is een briljant uitvinder en zijn familie bezit een loods vol spullen om zijn maffe gadgets mee te bouwen. Dus hij zou blij moeten zijn. Maar Rahul heeft één groot probleem: hij is eenzaam.

3020: Pip@256X#YY.3_7 is ook eenzaam – en door de extreme hitte kan ze niet eens haar WoonRuimte verlaten. Tot de dag waarop Pip een gloeiende ring in het lab ontdekt, die haar transporteert naar een loods in 2019.

Samen zijn Rahul en Pip niet langer eenzaam, maar nu hebben ze veel grotere problemen. Waaronder een weg terug vinden naar 3020, maar ook: de wereld redden…

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Steven Lenton
Oorspronkelijke titel: Future Friend
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Verschenen: augustus 2021
Isbn: 978 90 4831 937 4

 

De Topper Turboracer

Topper TurboRacerStart de motoren... voor de rit van je leven!

Amy houdt van auto’s en droomt ervan om zelf te scheuren. Er is alleen één enorm obstakel: haar slome, oude rolstoel met zijn kapotte wiel. Als Amy eindelijk een elektrische rolstoel krijgt is dat superspannend. Een tijdje. Maar de standaardmotor die erin zit stelt niet veel voor. Gelukkig weet Amy’s beste vriend en briljante uitvinder Rahul daar wel wat op. Hij neemt de rolstoel onder handen en maakt er een… supersnelle sport wagen van! De Topper Turboracer is een feit. Maar dan gaat alles plotse ling mis en moet Amy toch echt zelf de weg op, en rijden…

Illustrator: Steven Lenton
Oorspronkelijke titel: The Taylor TurboChaser
Uitgever: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2020
Isbn: 9789048318162
Leeftijd: 10+

 

Directeur Lolbroek

Directeur lolbroekBasisschool Kreupelwoud staat op het punt te worden bezocht door de schoolinspectie. Er is echter één probleem: Quinn Ward. De grappenkoning. De nachtmerrie van elke leraar. Het ongehoorzaamste kind van de school.

Wanneer Quinn eindelijk te ver gaat, stapt de directeur op. In zijn plaats komt Directeur Stips. En hij is zo streng, dat zelfs de leraren bang voor hem zijn. Je kunt je Quinns verbazing dus wel voorstellen, wanneer de directeur en hij na een bizarre gebeurtenis van lichaam ruilen. Nu is Quinn de baas. En dat is FANTASTISCH.

Tot… het dat niet meer is. Al snel gaat het helemaal mis op Kreupelwoud. En alleen de allerslechtste leerling kan de school redden…

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Steven Lenton
Uitgever: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: mei/juni 2019
Isbn: 978 90 483 1711 0
Leeftijd: 10+

 

Jarige Job

Jarige JobStel dat je elke dag jarig kan zijn…

Dit is het verhaal van Job Groen, die echt he-le-maal gek is van jarig zijn. Hij geniet van het speciale ontbijt op bed. De cadeaus. De kinderfeestjes met een thema. De kaarsjes op zijn taart uitblazen. Alles!

Hij is zelfs zo opgewonden voor zijn elfde verjaardag dat hij wenst dat hij elke dag jarig kan zijn.

Dus vindt hij het helemaal geweldig als hij de volgende ochtend inderdaad wéér jarig blijkt! En de dag erna weer! En de dag erna…

Maar het duurt niet lang voordat alles in de soep loopt. En dan gebeurt er iets wat Job doet beseffen dat er veel belangrijkere dingen dan verjaardagen zijn.

Auteur: David Baddiel
Illustrator: Jim Field
Oorspronkelijke titel: The Birthday Boy
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: september/oktober 2018
Isbn: 978 90 483 1652 6
Leeftijd: 10+

Beestenbende

BeestenbendeMax houdt niet van dieren.
En dat is een probleem, want de rest van zijn familie is er dol op. Ze hebben een huis vol dieren. Maar de dingen die Max leuk vindt, zijn er niet te vinden. Zoals de laptop die hij voor zijn verjaardag had gevraagd.

Het enige lichtpuntje is het schoolreisje van groep 7, al had Max nooit gedacht dat zijn ouders daar genoeg geld voor hadden. Maar hij mag mee! En nu zitten ze in de bus, op weg naar... o, nee. Een boerderij.

In de dagen die volgen, verandert Max en leert hij heel veel over dieren. Meer dan hij zou willen. Hij ontdekt hoe het echt is om een dier te zijn. Verschillende dieren, zelfs.

Hij gaat er anders door denken. En praten. En eten. En, eh... ruiken. Zal hij ooit nog de oude worden? Of zal hij voor altijd veranderd zijn?

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Jim Field
Oorspronkelijke titel: Animalcolm
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: september 2017
Isbn: 978 90 483 1476 8
Leeftijd: 10+

 

De mysterieuze controller

Mysterieuze controllerDe elfjarige tweeling Finn en Ella zijn niet identiek (want dat kan niet eens als de een een jongen is en de ander een meisje). Wel zijn ze allebei nerds. Ze hebben dezelfde hobby's, waaronder wiskunde en videospelletjes spelen. Daar is vooral Ella heel goed in. Finn vindt het eigenlijk leuker om de avatars te maken.

Op een dag gebeurt er iets naars: de vader van de tweeling gaat op Ella's controller zitten, en nu moet ze beslist een nieuwe. Op een nogal mysterieuze website komen ze een heel bijzondere controller tegen. Algauw blijkt dat ze hiermee niet het spel besturen, maar... elkaar! Dat levert wel heel bijzondere situaties op.

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Jim Field
Oorspronkelijke titel: The Person Controller
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2016
Isbn: 978 90 483 1113 2
Leeftijd: 10+

Het ouderbureau

OuderbureauBarry heeft altijd al een hekel aan zijn naam gehad. Sterker nog, het is nummer 2 op zijn lijst met dingen waarvan hij zijn ouders beschuldigt, naast 1) ‘saai zijn’ en 3) ‘altijd moe zijn’. Wanneer hij voor de zoveelste keer ruzie met zijn ouders heeft doet Barry een wens, en komt terecht in een vreemde wereld. Vóór zijn verjaardag (die al over een paar dagen is), moet Barry daar een nieuw paar ouders kiezen.

Je eigen ouders kiezen: dat klinkt een stuk makkelijker dan het is. Gaat hij voor de rijke ouders, voor de sportieve ouders, of voor de wereldberoemde ouders? De tijd begint te dringen, en geen enkel paar ouders lijkt echt bij Barry te passen…

David Lionel Baddiel is een Britse komiek, schrijver en televisiepresentator. Hij schreef al verschillende succesvolle boeken en ook een film. The Parent Agency is zijn eerste boek voor kinderen.
Jim Field was als kind al gek op tekenen. Hij studeerde aan de Hull School of Art and Design en werkt nu als illustrator van onder andere kinderboeken. In 2011 won hij de Roald Dahl Funny Prize voor zijn werk.

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Jim Field
Oorspronkelijke titel: The Parent Agency
Verschenen: februari 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1112 5
Leeftijd: 10+

 

In Translation

X

Right Click

No right click