Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

David O'Connell - De monstersnackbar

Wist je dat er plekken zijn waar onze doodgewone wereld tegen vreemde, magische werelden aan schuurt? Dat veroorzaakt soms slijtplekken. Gaten die een toegangspoort vormen tussen die twee werelden.
Die kunnen overal ontstaan.
Misschien wel bij jou in de buurt.
Opeens verschijnt er dan een heel normale deur. Zo normaal dat hij niet eens opvalt. Bijvoorbeeld de deur van een snackbar, waar ze friet en burgers en zo verkopen. Maar misschien zit er wel een heel bijzondere snackbar aan de andere kant van die deur. Met heel bijzondere klanten...

 

De monstersnackbar: de burgers bijten terug

monstersnackbar-3Stap in en ga mee! We vertrekken naar de Monsterkermis! Maak een ritje in de Giga-Giller, stap in een van de kots-en-botsautootjes en prop je helemaal vol plofcorn!

In alweer het derde deel van de Monstersnackbar-serie beleeft menswezen Joep opnieuw de meest doldwaze avonturen in de snackbar van zijn monstervriend Fuzzby.

Zo bakt snackbar'kat' Barry zijn koekjes wel heel bruin als hij een tikje uitschiet met een van de ingrediënten, houden Fuzzby en zijn neef een wedstrijdje stapelsandwiches maken (waarbij er opeens een minimonster zoek raakt, o, help!) en beleven Joep en Twijgje een bijzonder avontuur onder de gootsteen.

Het hoofdevenement is wel de Monsterkermis, met alle bijzondere ritjes en gebeurtenissen, en natuurlijk laat ook Fuzzby's rivaal weer van zich horen.

 

Auteur & illustraties: David O'Connell
Originele titel: Monster & Chips: Food Fright
Verschenen: maart 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1081 4
Leeftijd: 7+

De monstersnackbar en de pizza der duisternis

monstersnackbar-2Ergens in de stad zit een heel speciale snackbar verstopt. Wat is er zo speciaal aan? Nou, ze bakken er de beste frietjes ter wereld en de klanten zijn monsters!

'Menswezen' Joep krijgt het omdraaien van platgereden-kikkerburgers steeds beter onder de knie. Hij heeft zelfs een aantal monsterlijke vriendschappen gesloten. Maar als Fuzzby wordt gevraagd de maaltijden te verzorgen voor het grote feest van de nachtburgemeester, in de mysterieuze Doemtoren, breekt er paniek uit in Fuzzby's keuken. Volgens de geruchten worden monsterchefs - voorgoed! - in de kerker gegooid als de nachtburgemeester het eten smerig vindt! Joep en Fuzzby maken slakkensjaslieks, kikkergelei, spikkelpuistbestaartjes, mol-au-vents en nog veel meer lekkers klaar om indruk te maken op de nachtburgemeester. En als dat niet genoeg is, is er altijd nog de Pizza der Duisternis...

Auteur & illustraties: David O'Connell
Originele titel: Monster & Chips: Night of the Living Bread
Verschenen: mei 2014
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 0982 5
Leeftijd: 7+

 

De monstersnackbar: hap, slik, wegwezen!

monstersnackbar-1Maak kennis met de monsterlijke klanten van Fuzzby’s snackbar!

Fuzzby’s is een heel bijzondere plek: ze serveren er de beste frietjes ter wereld en alle klanten zijn monsters! Wanneer de achtjarige Joep, een ‘menswezen’, een baantje krijgt in dit bijzondere restaurant leert hij al snel wormenspaghetti, zombiecupcakes, exploderende milkshakes en blubbertaartjes met snotslijm te bereiden, maar ook om niet teveel naar zijn klanten te staren (zelfs niet naar degenen waar je doorheen kunt kijken...).

David O’Connell heeft zijn verhaal aangevuld met tientallen stripachtige illustraties van monsters die nét spannend genoeg zijn voor jonge lezers, maar ook (bijna!) allemaal wat vriendelijks over zich hebben. Joep, Fuzzby, maar ook Barry de kat en de aandoenlijke Twijgje zijn geweldige personages die je direct in je hart sluit!

Auteur & illustraties: David O'Connell
Originele titel: Monster & Chips
Verschenen: februari 2014
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 0981 8
Leeftijd: 7+

 

In Translation

X

Right Click

No right click