Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

H2O, iCarly, Zoey 101

H2O: Just Add Water, zoals de serie voluit heet, is een Australische televisieserie van drie seizoenen. Het gaat over drie vriendinnen, Emma, Cleo en Rikki die door een trucje van het maanlicht opeens blijken te veranderen in zeemeerminnen zodra ze in aanraking komen met water. Het drietal heeft bovendien speciale krachten gekregen...

Zoey 101 is een Amerikaanse jeugdserie over de dertienjarige Zoey Brooks, die begint op een nieuwe school: de Pacific Coast Academy, een voormalige jongensschool. De serie kende vier seizoenen en diverse pockets, waarvan er drie zijn vertaald.

De Amerikaanse televisieserie iCarly draait om de veertienjarige Carly Shay en haar vrienden Sam en Freddie. Samen maken ze de webshow iCarly, met elke week een aflevering. Naast de zes tv-seizoenen zijn er zes pockets verschenen in het Engels, waarvan er twee zijn vertaald.

 h2o 1h2o 2h2o 3 icarly 1icarly 2 
zoey101 1zoey101 2zoey101 3

 

 

In het licht van de maan

h2o 1H2O is een spannende serie, over de avonturen van drie vriendinnen.

Emma, Cleo en Rikki zijn normale meisjes tot ze vast komen te zitten in een grot. Gelukkig weten ze zichzelf te bevrijden als ze onder water een tunnel ontdekken. Als ze hier doorheen zwemmen komen ze in aanraking met een bijzondere lichtinval. Dat dit hen voorgoed verandert, weten ze op dat moment nog niet…

De drie vriendinnen Emma, Cleo en Rikki komen terecht op Mako Eiland, een gevaarlijk gebied vol haaien en koraalriffen. Hun bootje heeft geen brandstof meer en ze kunnen niet naar huis. Eenmaal op het eiland gaat het pas echt mis wanneer Cleo uitglijdt en in een grot terecht komt.

Haar vriendinnen volgen haar en ontdekken een prachtige grot precies onder een opening waardoor de maan naar binnen schijnt. Hun enige uitweg is via het water en de ondergrondse doorgang naar zee. Maar zodra ze in het water zijn, lijkt er iets bijzonders te gebeuren in het licht van de volle maan.

De meisjes weten uiteindelijk uit de grot te ontsnappen en worden opgepikt door de kustwacht. Daarmee lijkt hun avontuur voorbij. Maar niets is minder waar. Wanneer de drie meisjes in contact komen met water, gebeurt er iets wonderlijks met hen! Al gauw ontdekken ze bijzondere krachten en delen ze een diep geheim… 

Verschenen: januari 2010
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: No Ordinary Girl
Isbn: 97890478 01870

 

Een leven vol geheimen

h2o 2Emma, Cleo en Rikki hebben een groot geheim. Er is iets met hen gebeurd in de verborgen grot op Mako Eiland en nu veranderen ze alle drie in zeemeerminnen zodra ze in contact komen met water. Dat is niet iets wat je aan je klasgenoten of ook maar aan je ouders vertelt. En die mogen het ook niet per ongeluk ontdekken, wie weet wat er dan met hen gebeurt!

Rikki vindt het allemaal geweldig. Ze kan heel lang diep onder water zwemmen en de mooiste dingen zien. Maar voor Emma is het zwaar. Zij kan haar droom om zwemkampioene te worden wel opgeven, want zodra ze het water raakt, is het weer zo ver: dan verschijnt haar staart.

Voor Cleo is het een regelrechte nachtmerrie. Ze kan niet eens zwemmen en ze heeft een bloedhekel aan het water. De situatie wordt pas echt vervelend als een populair klasgenootje besluit een feest te geven. Cleo mist nooit feestjes en is ook niet van plan dat nu te doen. Dan hoort ze dat het een feestje bij het zwembad is. Nu staat ze voor een dilemma. Er moet toch een manier zijn waarop ze toch kan gaan, ook al loopt ze dan het risico dat haar geheim onthuld wordt? 

Verschenen: mei 2010
Uitgeverij Big Balloon
Originele Titel: Living with Secrets
Isbn: 97890478 01986

 

Het schildpaddenstrand

h2o 3Emma, Cleo en Rikki moeten er langzaam aan wennen dat hun levens veranderd zijn sinds de mysterieuze gebeurtenis op Mako Eiland. Zodra ze ook maar een druppel water aanraken, veranderen ze in zeemeerminnen. Dat is hun grote geheim, al heeft hun vriend Lewis het per ongeluk ontdekt. Nu hebben ze tenminste iemand om mee te praten. En iemand die hen helpt.

Terwijl Emma en Rikki genieten van het zwemmen met dolfijnen, kan Cleo zich maar niet over haar watervrees heen zetten. Ze vindt het vreselijk te veranderen in een vis en ze kan bovendien niet zwemmen. Gaat het dan nooit meer over?

Maar dan hoort Cleo dat de schildpadden die op een beschermd strand hun eieren leggen in gevaar zijn. Ze wil de arme diertjes redden, maar hoe? En wie jaagt er nou in een verboden visgebied? Cleo moet een belangrijke beslissing nemen als ze de babyschildpadjes wil redden. En die beslissing heeft grote gevolgen… 

Verschenen: september 2010
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Fishy Business
Isbn: 9789047801993

 

Mijn eerste webshow!

icarly 1Als Carly Shay en haar beste vriendin Sam Puckett voor straf de audities voor een talentenjacht op school moeten filmen, krijgen ze een idee. De leerlingen die hun strenge lerares afkeurt zijn veel leuker dan de acts die wel door mogen. Dus besluit Carly haar eigen show te maken, en wel op internet.


De webshow iCarly is meteen een succes. Maar Carly is nog niet tevreden. Ze wil dolgraag nog veel meer publiek voor haar wekelijkse uitzending. Dus moeten ze een plan verzinnen om meer kijkers te trekken. Carly en Sam nemen het daarbij op tegen Freddie, hun producent, en Spencer, Carly's oudere broer. Wie zal er winnen?

 

Verschenen: augustus 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: iPilot
Isbn: 97890478 01696

Ik wil niet weg!

icarly 2Buitenschoolse activiteiten
De webshow van Carly Shay en haar beste vrienden Sam en Freddie is een groot succes. Deze aflevering besluiten ze te onderzoeken wat leraren doen in hun vrije tijd. Maar hun plannetje loopt niet helemaal gesmeerd. Miss Briggs betrapt hen tijdens hun spionagemissie en eist te mogen optreden bij iCarly. Zal de webshow dat overleven?

Ik wil bij Spencer blijven
Als Carly bijna wordt geraakt door een hamer uit een nieuw kunstwerk van Spencer, staat Carly's grootvader opeens voor de deur. Hij wil dat Carly met hem meegaat om bij hem te wonen. Ze moet haar vrienden, haar school en haar broer achterlaten. Lukt het Carly haar opa op andere gedachten te brengen?

 

Verschenen: december 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: iWanna Stay
Isbn: 97890478 01771

Eindelijk weer normaal

zoey101 1Zoey en haar vrienden, bekend van de tv-serie Zoey 101, zijn weer terug op PCA (Pacific Coast Academy), een kostschool waar voorheen alleen maar jongens werden toegelaten. Ze hebben reuze zin in weer een nieuw schooljaar en weer nieuwe avonturen. De nieuwe kamergenote van Zoey en Nicole is alleen wel erg griezelig!


Maar wat is eigenlijk erger? Een griezelig kamergenootje in zwarte kleren of in de kamer slapen naast iemand die harder snurkt dan een grizzlybeer? Zoey heeft allebei.

Ook voor de rest van Zoey's vrienden verloopt het begin van het schooljaar duidelijk NIET zoals ze hadden verwacht. En het lijkt erop alsof het steeds meer uit de hand loopt. Wordt alles ooit weer normaal? Ontdek het zelf en lees alle avonturen van Zoey en haar vrienden op PCA!

 

Verschenen: maart 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Back to normal
Isbn: 97890478 01283

Meiden kunnen alles!

zoey101 2Als Zoey Brooks en haar vriendinnen op de Pacific Coast Academy komen, is dat de eerste keer dat de school meisjes toelaat. Er moet dan ook een hoop veranderen en dat vindt niet iedereen even leuk.

Sommige jongens willen geen meisjes in hun team en eigenlijk ook niet op hun terrein. Sommige meisjes zijn niet zo blij met luidruchtige, slordige of uiterst vreemde kamergenootjes.

Tja, soms moet een meisje met al die dingen afrekenen. Even de jongens laten weten wie er eigenlijk de baas is. En de meiden laten zien hoe het toch gezellig kan zijn. Welkom op PCA!

 

Verschenen: mei 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Girls Got Game
Isbn: 97890478 01405

Pestkoppen en toneelspel

zoey101 3Zoey Brooks krijgt de hoofdrol in een toneelstuk op school. Ze is er dolgelukkig mee tot ze te horen krijgt dat ze dan wel met Logan moet zoenen voor het publiek. Daarvan raakt ze in paniek, want Logan is de meest egoïstische sukkel van school! Of toch niet?

Als Zoey haar rol oefent samen met Logan lijkt hij opeens een heel andere jongen. Nu vindt Zoey het veel minder erg om hem te moeten kussen. Voor Chase is dat een groot probleem, want hij heeft liever dat Zoey helemaal niemand zoent!

Hoe moet Zoey weten of dit serieus is of alleen maar toneelspel?

 

Verschenen: augustus 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Dramarama
Isbn: 97890478 01511

In Translation

X

Right Click

No right click