Twitter Facebook LinkedIn goodreads Contact

Losse titels kinder- en jeugdboeken

Dit is een overzicht van de titels die ik heb mogen vertalen voor een jonger (dan Young Adult) publiek, namelijk Middle Grade en jonger. Vandaar ook kinder- en jeugdboeken. Zodra het om een echte serie gaat, krijgt deze een eigen categorie in het menu links!

 

Superarm en de verdwenen dieren

Superarm2Is het een vogel?
Is het een buitenaards wezen van planeet Flibberdibber?
NEE! HET IS SUPERARM!

Wanneer er gevaar dreigt, is de heldhaftige SUPERARM - een jongen die eigenlijk Robin Mortel heet - altijd bereid een handje te helpen! (Hij draait er zijn lange arm graag voor om!)

Maar wanneer er plotseling allerlei dierentuindieren verdwijnen, lijkt het erop dat iemand SUPERARM de baas is...

Auteurs: Sam Nixon & Mark Rhodes
Illustraties: Aleksei Bitskoff
Oorspronkelijke titel: Long Arm vs. The Evil Supply Teacher
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: juni 2017
Isbn: 978 90 483 1473 7
Leeftijd: 7+

Luna en de pretparkplaneet

luna en de pretparkplaneetJinks en Ter Haar zijn twee vindingrijke kermisklussers die de PRETPARKPLANEET draaiende houden als een goed geoliede machine. Tot op een dag alles opeens in het HONDERD loopt...

Luna wil dolgraag meehelpen, ook al heeft niemand om haar hulp gevraagd. Maar kan ze echt iets doen tegen een KNALLENDE TOFFEE-ONTPLOFFING, de OMGEKEERDE ZWAARTEKRACHT en een STAMPEND SUIKERSPINMONSTER? Of betekent dit het einde voor de Pretparkplaneet?

Auteurs/Illustraties: Philip Reeve & Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Jinks & O'Hare: Funfair Repair
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2017
Isbn: 978 90 483 1431 7
Leeftijd: 8+

 

Lees meer: Luna en de pretparkplaneet

De avonturen van Superarm

Superarm1Eén jongen, nogal klein van stuk.
Eén ongeloooooooooflijk lange arm.
Eén GIGA-avontuur!

Na een bizar ongeluk bij het schrobben van de leraren-wc's (meer wil je niet weten) verandert de doodgewone Robin Mortel in een superheld: SUPERARM! Hij is de vijand van alle pestkoppen, de vriend van klein uitgevallen kinderen, en een uiterst flexibel type met verreikende... vingers!

Auteurs: Sam Nixon, Mark Rhodes
Illustraties: Aleksei Bitskoff
Oorspronkelijke titel: The Adventures of Long Arm
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: mei 2016
Isbn: 978 90 483 1276 4
Leeftijd: 7+

Lucas op weg naar een wereldrecord

Lucas Teddy 1De tienjarige Lucas heeft een droom: een wereldrecord vestigen, het maakt niet uit waarmee.
Maar met vijf knotsgekke zussen en een sloopkogel van een broertje in de buurt is dat makkelijker gezegd dan gedaan...

Samen met zijn beste vrienden Lenny en Pippa moet het Lucas lukken om zijn droom te laten uitkomen - als zijn broertje Julius, beter bekend als De Verwoester, maar uit de buurt blijft!

Auteur: Molly B. Burnham
Illustraties: Trevor Spencer
Oorspronkelijke titel: Teddy Mars, Almost a World Record Breaker
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2016
Isbn: 978 90 483 1275 7
Leeftijd: 9+

De mysterieuze controller

Mysterieuze controllerDe elfjarige tweeling Finn en Ella zijn niet identiek (want dat kan niet eens als de een een jongen is en de ander een meisje). Wel zijn ze allebei nerds. Ze hebben dezelfde hobby's, waaronder wiskunde en videospelletjes spelen. Daar is vooral Ella heel goed in. Finn vindt het eigenlijk leuker om de avatars te maken.

Op een dag gebeurt er iets naars: de vader van de tweeling gaat op Ella's controller zitten, en nu moet ze beslist een nieuwe. Op een nogal mysterieuze website komen ze een heel bijzondere controller tegen. Algauw blijkt dat ze hiermee niet het spel besturen, maar... elkaar! Dat levert wel heel bijzondere situaties op.

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Jim Field
Oorspronkelijke titel: The Person Controller
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2016
Isbn: 978 90 483 1113 2
Leeftijd: 10+

Shen en de 66 sledehondjes

shen-en-de-66-sledehondjesEen race naar de top van de wereld!

Dat maak je slechts één keer in je leven mee, tijdens een Ware Winter. En wie de race wint, krijgt alles wat zijn hartje begeert!

Shen en Sika doen dolgraag mee met de wedstrijd, maar de concurrentie is ijzig! De bevroren route naar het uiterste noorden leidt bovendien langs SNEEUWTROLLEN en ZEEMONSTERS en een groep bijzonder HONGERIGE YETI’S.

Al hebben Sika en Shen iets wat alle anderen niet hebben: MOPSHONDJES! De slee wordt getrokken door 66 hondjes – dat is wel 264-pootjeskracht! Laat de wedstrijd maar beginnen!


Auteur/Illustraties: Philip Reeve & Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Pugs of the Frozen North
Verschenen: oktober 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1201 6
Leeftijd: 8+

Hero en de WereldStoppers

Hero-en-de-wereldstoppersWat zou JIJ doen…
als de wereld om je heen opeens stilstond? Ja. De HELE WERELD. De vogels in de lucht. De klok aan de muur. En iedereen op de hele aardbol – behalve jij!

Want dat overkomt de tienjarige Hero Ellerts dus elke keer weer.

Dat komt door de Wereldstoppers en hun gruwelijke vrienden, de Gruwels! Die hebben een kwaadaardig plan: ze willen onze wereld inpikken voor zichzelf… O, en ze hebben een bloedhekel aan kinderen.

Vooral aan kinderen die van hun bestaan op de hoogte zijn.

O, wacht.
Nu weet JIJ dat natuurlijk ook, hè?
Oeps.

Kunnen Hero en het PVT ons redden van de Wereldstoppers? De tijd zal het leren!

Auteur: Danny Wallace
Illustraties: Jamie Littler
Oorspronkelijke titel: Hamish and the WorldStoppers
Verschenen: september 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1202 3
Leeftijd: 10+

Joeri en het bloemendraakje

Joeri bloemendraakjeOp een dag vindt boskabouter Joeri het draakje Madelief, dat helemaal alleen is als ze uit haar ei kruipt. Hij wil haar dolgraag helpen om haar moeder te vinden... maar wie zou dat zijn, en waar is ze?

Aangezien Madelief een bloemendraakje is, besluiten ze de Bloemenkoningin te vragen of zij misschien haar moeder is. Al vergt het een flinke reis om bij haar te komen, en onderweg maken ze erg vreemde en griezelige dingen mee.

Zo belanden ze bij een stinkende trollengrot en raakt Joeri betoverd door een slijmerige slak! Maar er zijn ook leuke dingen: ze ontmoeten bijvoorbeeld elfjes, en Joeri eet gebreide spaghetti in een gebreid huis vol gebreide meubels. Ook komen ze terecht bij een circus, waar iets magisch gebeurt.

Zal Madelief ondanks alle avonturen en afleidingen haar moeder vinden?
Beleef het allemaal mee in een serie korte voorleesverhaaltjes!

Auteur/illustraties: Christl Vogl
Oorspronkelijke titel: Jonas und der kleine Gänseblümchendrachen
Verschenen: oktober 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Rebo Productions
Isbn: 9789036633451
Leeftijd: 7-10 jaar

 

Het ouderbureau

OuderbureauBarry heeft altijd al een hekel aan zijn naam gehad. Sterker nog, het is nummer 2 op zijn lijst met dingen waarvan hij zijn ouders beschuldigt, naast 1) ‘saai zijn’ en 3) ‘altijd moe zijn’. Wanneer hij voor de zoveelste keer ruzie met zijn ouders heeft doet Barry een wens, en komt terecht in een vreemde wereld. Vóór zijn verjaardag (die al over een paar dagen is), moet Barry daar een nieuw paar ouders kiezen.

Je eigen ouders kiezen: dat klinkt een stuk makkelijker dan het is. Gaat hij voor de rijke ouders, voor de sportieve ouders, of voor de wereldberoemde ouders? De tijd begint te dringen, en geen enkel paar ouders lijkt echt bij Barry te passen…

David Lionel Baddiel is een Britse komiek, schrijver en televisiepresentator. Hij schreef al verschillende succesvolle boeken en ook een film. The Parent Agency is zijn eerste boek voor kinderen.
Jim Field was als kind al gek op tekenen. Hij studeerde aan de Hull School of Art and Design en werkt nu als illustrator van onder andere kinderboeken. In 2011 won hij de Roald Dahl Funny Prize voor zijn werk.

Auteur: David Baddiel
Illustraties: Jim Field
Oorspronkelijke titel: The Parent Agency
Verschenen: februari 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1112 5
Leeftijd: 10+

 

Astra en de astrotaartjes

astra-en-de-astrotaartjesAstra reist met haar ouders en broertje door de ruimte naar een nieuwe thuisplaneet: Nova Mundi. Maar opeens wordt hun ruimteschip aangevallen!

Hongerige hazelnootgebakjes, vraatzuchtige vruchtenvlaaien, moorddadige moorkoppen en sinistere slagroomtaarten komen tot leven en zij lusten wel een hapje…

Nu is het aan Astra en haar robotvriend Plunk het ruimteschip te redden en de terroriserende taartjes tegen te houden voor het te laat is. Want uiteindelijk zijn het de mensen die taart zouden moeten eten, en niet andersom!

Auteur: Philip Reeve
Illustraties: Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Cakes in Space
Verschenen: september 2014
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0944 3
Leeftijd: 8+

Olivier en de Dwaaleilanden

olivier dwaaleilandenOlivier groeide op in een familie van ontdekkingsreizigers, maar zijn grootste avontuur ooit staat nu op punt van beginnen!

Samen met zijn nieuwe vrienden – een chagrijnige oude albatros, een bijziende zeemeermin en een vriendelijk eiland genaamd Cliff- gaat Olivier op zoek naar zijn vermiste ouders. Maar voordat hij zijn reddingsplan in werking kan stellen verschijnt de gemene Dominique van Tastique met zijn leger van zeeaapjes op het toneel. Dominique en zijn apen zijn van plan de pruikenwedstrijd van de Dwaaleilanden te winnen, maar Olivier en zijn vrienden zijn vastbesloten om daar een stokje voor te steken.

De prachtige illustraties van Sarah McIntyre spetteren van de pagina’s en vullen Reeves verhaal perfect aan. Olivier en de Dwaaleilanden is spannend, staat vol met originele taalgrapjes en is een waar plezier om te lezen. De vele illustraties maken het boek bovendien zeer geschikt voor lezers die net wat meer aanmoediging nodig hebben!

Auteur: Philip Reeve
Illustraties: Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Oliver and the Seawigs
Verschenen: september 2013
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn:978 90 483 0932 0
Leeftijd: 8+

Naked Brothers Band - Licht uit, spot aan!

nbbEchte broers, echte muziek, maar niet echt naakt!

Niemand kent de stress van het leven als rockster beter dan de Naked Brothers Band. Awardceremonies, live concerten, gillende fans en het maken van videoclips eisen zo hun tol -vooral als je nog niet oud genoeg bent om een rijbewijs te halen!

Het is toch al niet makkelijk om een rockster te zijn. Maar de band krijgt het helemaal zwaar als de Video Music Awards eraan komen en iemand een slechte voorspelling doet. Ook krijgen ze te maken met een veeleisende regisseur uit Transsylvanië tijdens de opnames van hun nieuwe videoclip.

Zal het ze lukken om alle stress het hoofd te bieden of wordt de druk de jonge bandleden toch te zwaar?

 

Verschenen: september 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Cry Wolff
Isbn: nvt

 

In Translation