Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Losse titels kinder- en jeugdboeken

Dit is een overzicht van de titels die ik heb mogen vertalen voor een jonger (dan Young Adult) publiek, namelijk Middle Grade en jonger. Vandaar ook kinder- en jeugdboeken. Zodra het om een echte serie gaat, krijgt deze een eigen categorie in het menu links!

 

Bloem

BloemDe tienjarige Bloem is er trots op het braafste meisje van de school te zijn, tot ze op een dag onder de lelijke wilg in hun tuin een zakje vindt met geheimzinnige zaadjes. Plotseling hoort ze stemmetjes die haar vertellen op welke ongebruikelijke plaatsen ze die zaadjes moet planten. En dan gaat het braafste meisje van de school zich wel heel eigenaardig gedragen!

Auteur: Nicola Skinner
Illustraties: Flavia Sorrentino
Oorspronkelijke titel: Bloom
Uitgeverij: HarperCollins
Verschenen: augustus 2019
ISBN: 9789402703719

 

 

De ondergrondse boomgaard

Ondergrondse boomgaardPri Kohli kent het stadje Dunns Boomgaard beter dan wie ook. Hij was tenslotte het eerste kind dat hier kwam wonen. Hij kent alle raadsels van de stad (die zijn er niet), alle geheimen (die zijn er ook niet) en de beste plekken om iets te beleven (in een hoge boom klimmen en daar blijven zitten).

Waarom kan hij dan geen antwoord geven als Attica Stone, het nieuwe meisje, hem de simpele vraag stelt: ‘Als de stad Dunns Boomgaard heet, waar is de boomgaard dan?’

Pri gaat samen met Attica op zoek naar de verdwenen fruitbomen, en tijdens die zoektocht ontdekken ze allerlei vreemde dingen: een robotrups, een burgemeester met Twee Gezichten, een levensechte boeman in het bos en een huis gemaakt van deuren op een hoge rots.

Maar dan ontdekken ze het allergrootste geheim: iets magisch staat op het punt vernield te worden! En de enige manier om die magische wereld te redden is door het stadje op te offeren…

Auteur: Mat Larkin
Oorspronkelijke titel: The Orchard Underground
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2019
Isbn: 978 90 483 1727 1
Leeftijd: 9+

 

Pages & Co - Matilda en de boekdwalers

Pages Co1Sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween, woont de elfjarige Matilda boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van ‘boekdwalen’. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken…

Auteur: Anna James
Oorspronkelijke titel: Pages & Co: Tilly and the Book Wanderers
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2019
Isbn: 978 90 483 1721 9
Leeftijd: 10+Verhalen over jongens die anders durven te zijn

Verhalen over jongens die anders durven te zijnEen inspirerende collectie van 100 verhalen over beroemde en iets minder beroemde jongens en mannen uit de geschiedenis. Allemaal hebben ze op hun eigen manier de wereld een beetje beter gemaakt. Hoe? Nou, vooral door gewoon zichzelf te zijn - zelfs als dat anders is dan anderen. Van wetenschappers en sporters tot kunstenaars, muzikanten en schrijvers: de mannen in dit boek laten zien dat je jezelf mag zijn, en dat je de wereld kunt veranderen op een manier die bij jou past.

Veel jongens kunnen zich niet identificeren met het idee van een sterke, onafhankelijke, competitieve redder die nooit huilt. De (soms onuitgesproken) verwachting is dat jongens zich conformeren aan het stereotype idee van mannelijkheid. Maar wat als je introvert bent, je liever een boek oppakt dan een zwaard, wat als je durft te huilen wanneer je verdrietig bent? Verhalen over jongens die anders durven te zijn is een prachtig, indrukwekkend boek boordevol verhalen van avontuur en verwondering.

Met fantastische illustraties door Quinton Winter, van mannen die hielpen de wereld een mooiere plek te maken. Dit boek is een steuntje in de rug voor hen die niet zwichten onder groepsdruk, die tegen de stroom in durven zwemmen, die anders durven te zijn. Die zichzélf durven te zijn. [Klik op "Lees meer" voor de inhoudsopgave.]

Auteur: Ben Brooks
Illustraties: Quinton Winter
Oorspronkelijke titel: Stories for Boys Who Dare To Be Different
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2019
Isbn: 978 90 483 1744 8
Leeftijd: 8+

Lees meer...

Het geheim van de snoepfabriek

Dundoodle1 Geheim van de snoepfabriekArthur McBell heeft net een fortuin geërfd. En een gigantisch huis. En... een snoepfabriek!
Leuk toch? En hij leefde nog lang en gelukkig, zou je denken...

Maar dan heb je het mis.

Het leven is niet alleen maar suikergoed en karamels daar in McBells snoepfabriek. Er is iets aan de hand. Iets verdachts. Iets bovennatuurlijks. Iets duisterders dan een muizenkeutel in je verjaardagstaart. En als Arthur het raadsel niet op tijd kan oplossen, dan gaat zijn zoete, karamelgeurige toekomst sneller in rook op dan een bolletje vanille-ijs dat smelt in de zon. Want dan zal de fabriek voorgoed de deuren moeten sluiten...

Auteur: David O’Connell
Illustraties: Claire Powell
Oorspronkelijke titel: The Chocolate Factory Ghost (The Dundoodle Mysteries, #1)
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: september/oktober 2018
Isbn: 978 90 483 1677 9
Leeftijd: 10+

 

Dinosaurusatlas

DinosaurusatlasReis 200 miljoen jaar terug in de tijd, naar een wereld waarin dinosauriërs de aarde bevolkten, van Amerika tot Antarctica. Vouw de kaarten open en kijk onder de flapjes om allerlei verbazingwekkende dingen over ze te weten te komen, bijvoorbeeld hoe ze leefden en waar ze zijn gevonden. Ook kom je meer te weten over de mensen die de botten hebben opgegraven. En dankzij foto’s op ware grootte krijg je pas echt een idee van de indrukwekkende grootte van deze dieren!

Gemaakt met hulp en advies van dr. David Button, paleontoloog en dino-detective bij het Amerikaanse Museum voor Natuurwetenschappen in North Carolina.

Auteur: Anne Rooney & James Gilleard
Oorspronkelijke titel: Dinosaur Atlas (Lonely Planet Kids)
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: sept/okt 2018
ISBN: 978 90 483 1692 2
Leeftijd: 7+

(Klik op LEES MEER hieronder voor een paar voorbeelden. Het is een boek met flapjes en uitklappagina's!)

Lees meer...

Opeens miljonair

opeens miljonairJasper Spam woont samen met zijn oma en zijn kat Rover in een klein huisje. Ze hebben weinig geld, maar zijn gelukkig samen. Jasper is gek op scheikunde, en bedenkt allerlei maffe uitvindingen. In hun schuurtje maakt Jasper zich op voor een nieuw experiment. Maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, schiet hij zijn kat met een laserstraal in zijn billen. Het gevolg: Rover kan praten!

Al snel verspreidt het nieuws zich, en wil iedereen een pratende kat. Het geld stroomt binnen, en in geen tijd is Jasper miljonair. Maar wanneer de katten in opstand komen, dreigt Jaspers succes van korte duur te zijn…

Auteur en illustrator: Tom McLaughlin
Oorspronkelijke titel: The Accidental Billionaire
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: september/oktober 2018
Isbn: 978 90 483 1624 3
Leeftijd: 9+

Opeens geheim agent

opeens geheim agentVoor Jesse zijn er in het leven maar een paar dingen belangrijk: de nieuwste MIphone (onbetaalbaar, maar dromen mag), en indruk maken op zijn klasgenoten met de meest levensgevaarlijke stunts. Letterlijk levensgevaarlijk, want Jesse is nu niet bepaald een atletische superheld.

Maar alles verandert, wanneer een geheim agent die wel aan pensioen toe is, of op zijn minst vakantie, Jesse ziet lopen. Jesse en hij lijken sprekend op elkaar! Geheim agent James Rond stelt voor een paar dagen te ruilen, als Jesse belooft in die dagen géén opdrachten aan te nemen. Dat moet vast goedkomen... toch?

 
Auteur: Tom McLaughlin
Oorspronkelijke titel: The Accidental Secret Agent
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
In opdracht van: Vitataal
Verschenen: juni 2018
Isbn: 978 90 483 1623 6
Leeftijd: 9+Charlie en ik

Charlie en ikMartins jongere broertje Charlie is een wonderkind. Veel te vroeg geboren overleefde hij tegen alle verwachting in, en Martin moest altijd extra goed op hem letten. Hun moeder noemt hem een 'vrije geest', maar Martin vindt 'gestoord' meer geschikt. Prettig gestoord, dat wel.

Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall, waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zonder ouders en zonder toestemming, en dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk. Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie, die de gewoonte heeft om in de problemen te raken.

Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen. Soms heeft hij zelf ook zorg nodig.

Auteur: Mark Lowery
Oorspronkelijke titel: Charlie and Me / Leaping Dolphin
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: februari 2018
Isbn: 9789000353187
Leeftijd: 13+

 

Lees meer...

Koning Roe

Koning RoeBen Staaks is op de vlucht voor zijn aartsvijand Dennis Grijpstra wanneer hij op een geheim bos stuit met touwslingers, waterglijbanen, Walter de wombat, en het leukst van allemaal: Koning Roe.

Maar pas op! Koeienflatsapult en slakkenprut in de aanslag! Dennis heeft een gemeen plan... Kunnen Ben en Koning Roe hem te slim af zijn?

Auteur/Illustrator: Adam Stower
Oorspronkelijke titel: King Coo
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari/maart 2018
Isbn: 978 90 483 1609 0
Leeftijd: 9+

 

De kleine waaromwolf

WaaromwolfFinn gaat graag naar school, maar de wandeling ernaartoe is zo reuzesaai. Dat verandert echter wanneer Finn een kleine wolf leert kennen die elke dag met hem meeloopt en hem bestookt met de gekste vragen. Het blijkt een kleine waaromwolf!

Gelukkig heeft Finn een hoop fantasie en kan hij zijn nieuwsgierige nieuwe vriend prima uitleggen waarom mensen maar twee armen hebben in plaats van drie, wanneer het nou eigenlijk snoepjes regent, wat een halfzus precies is en waarom haaien – en vooral die in het meertje in de buurt – geluk brengen, en nog veel meer.

Auteur: Sylvia Englert
Illustrator: Sabine Dully
Oorspronkelijke titel: Der kleine Warumwolf
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari/maart 2018
Isbn: 978 90 483 1602 1
Leeftijd: 9+

 

Superarm en de verdwenen dieren

Superarm2Is het een vogel?
Is het een buitenaards wezen van planeet Flibberdibber?
NEE! HET IS SUPERARM!

Wanneer er gevaar dreigt, is de heldhaftige SUPERARM - een jongen die eigenlijk Robin Mortel heet - altijd bereid een handje te helpen! (Hij draait er zijn lange arm graag voor om!)

Maar wanneer er plotseling allerlei dierentuindieren verdwijnen, lijkt het erop dat iemand SUPERARM de baas is...

Auteurs: Sam Nixon & Mark Rhodes
Illustraties: Aleksei Bitskoff
Oorspronkelijke titel: Long Arm vs. The Evil Supply Teacher
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: juni 2017
Isbn: 978 90 483 1473 7
Leeftijd: 7+

Luna en de pretparkplaneet

luna en de pretparkplaneetJinks en Ter Haar zijn twee vindingrijke kermisklussers die de PRETPARKPLANEET draaiende houden als een goed geoliede machine. Tot op een dag alles opeens in het HONDERD loopt...

Luna wil dolgraag meehelpen, ook al heeft niemand om haar hulp gevraagd. Maar kan ze echt iets doen tegen een KNALLENDE TOFFEE-ONTPLOFFING, de OMGEKEERDE ZWAARTEKRACHT en een STAMPEND SUIKERSPINMONSTER? Of betekent dit het einde voor de Pretparkplaneet?

Auteurs/Illustraties: Philip Reeve & Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Jinks & O'Hare: Funfair Repair
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2017
Isbn: 978 90 483 1431 7
Leeftijd: 8+

 

Lees meer...

De avonturen van Superarm

Superarm1Eén jongen, nogal klein van stuk.
Eén ongeloooooooooflijk lange arm.
Eén GIGA-avontuur!

Na een bizar ongeluk bij het schrobben van de leraren-wc's (meer wil je niet weten) verandert de doodgewone Robin Mortel in een superheld: SUPERARM! Hij is de vijand van alle pestkoppen, de vriend van klein uitgevallen kinderen, en een uiterst flexibel type met verreikende... vingers!

Auteurs: Sam Nixon, Mark Rhodes
Illustraties: Aleksei Bitskoff
Oorspronkelijke titel: The Adventures of Long Arm
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: mei 2016
Isbn: 978 90 483 1276 4
Leeftijd: 7+

Lucas op weg naar een wereldrecord

Lucas Teddy 1De tienjarige Lucas heeft een droom: een wereldrecord vestigen, het maakt niet uit waarmee.
Maar met vijf knotsgekke zussen en een sloopkogel van een broertje in de buurt is dat makkelijker gezegd dan gedaan...

Samen met zijn beste vrienden Lenny en Pippa moet het Lucas lukken om zijn droom te laten uitkomen - als zijn broertje Julius, beter bekend als De Verwoester, maar uit de buurt blijft!

Auteur: Molly B. Burnham
Illustraties: Trevor Spencer
Oorspronkelijke titel: Teddy Mars, Almost a World Record Breaker
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Verschenen: februari 2016
Isbn: 978 90 483 1275 7
Leeftijd: 9+

Shen en de 66 sledehondjes

shen-en-de-66-sledehondjesEen race naar de top van de wereld!

Dat maak je slechts één keer in je leven mee, tijdens een Ware Winter. En wie de race wint, krijgt alles wat zijn hartje begeert!

Shen en Sika doen dolgraag mee met de wedstrijd, maar de concurrentie is ijzig! De bevroren route naar het uiterste noorden leidt bovendien langs SNEEUWTROLLEN en ZEEMONSTERS en een groep bijzonder HONGERIGE YETI’S.

Al hebben Sika en Shen iets wat alle anderen niet hebben: MOPSHONDJES! De slee wordt getrokken door 66 hondjes – dat is wel 264-pootjeskracht! Laat de wedstrijd maar beginnen!


Auteur/Illustraties: Philip Reeve & Sarah McIntyre
Oorspronkelijke titel: Pugs of the Frozen North
Verschenen: oktober 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1201 6
Leeftijd: 8+

Hero en de WereldStoppers

Hero-en-de-wereldstoppersWat zou JIJ doen…
als de wereld om je heen opeens stilstond? Ja. De HELE WERELD. De vogels in de lucht. De klok aan de muur. En iedereen op de hele aardbol – behalve jij!

Want dat overkomt de tienjarige Hero Ellerts dus elke keer weer.

Dat komt door de Wereldstoppers en hun gruwelijke vrienden, de Gruwels! Die hebben een kwaadaardig plan: ze willen onze wereld inpikken voor zichzelf… O, en ze hebben een bloedhekel aan kinderen.

Vooral aan kinderen die van hun bestaan op de hoogte zijn.

O, wacht.
Nu weet JIJ dat natuurlijk ook, hè?
Oeps.

Kunnen Hero en het PVT ons redden van de Wereldstoppers? De tijd zal het leren!

Auteur: Danny Wallace
Illustraties: Jamie Littler
Oorspronkelijke titel: Hamish and the WorldStoppers
Verschenen: september 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1202 3
Leeftijd: 10+

Joeri en het bloemendraakje

Joeri bloemendraakjeOp een dag vindt boskabouter Joeri het draakje Madelief, dat helemaal alleen is als ze uit haar ei kruipt. Hij wil haar dolgraag helpen om haar moeder te vinden... maar wie zou dat zijn, en waar is ze?

Aangezien Madelief een bloemendraakje is, besluiten ze de Bloemenkoningin te vragen of zij misschien haar moeder is. Al vergt het een flinke reis om bij haar te komen, en onderweg maken ze erg vreemde en griezelige dingen mee.

Zo belanden ze bij een stinkende trollengrot en raakt Joeri betoverd door een slijmerige slak! Maar er zijn ook leuke dingen: ze ontmoeten bijvoorbeeld elfjes, en Joeri eet gebreide spaghetti in een gebreid huis vol gebreide meubels. Ook komen ze terecht bij een circus, waar iets magisch gebeurt.

Zal Madelief ondanks alle avonturen en afleidingen haar moeder vinden?
Beleef het allemaal mee in een serie korte voorleesverhaaltjes!

Auteur/illustraties: Christl Vogl
Oorspronkelijke titel: Jonas und der kleine Gänseblümchendrachen
Verschenen: oktober 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Rebo Productions
Isbn: 9789036633451
Leeftijd: 7-10 jaar

 

Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering

het-dievencircus ontmaskeringNa de ontmaskering van het Dievencircus is Archibald Sfinx gevlucht, en heeft Hannahs nieuwe vriend Noah met zich meegenomen.

Wanneer Hannah op haar twaalfde verjaardag ontdekt dat ze is geadopteerd en uit een echte circusfamilie komt is ze dolgelukkig. Helemaal wanneer blijkt dat Esmeralda Espadrille haar moeder was, wat betekent dat Noah haar broer is! De vraag is echter: wie is haar echte vader? Is het Ernesto Espadrille, Noahs vader, of is het de gemene crimineel Archibald Sfinx?

Zal het Noah en Hannah lukken elkaar terug te vinden in de chaos van mensen, dieren en bijzondere circusartiesten? En zal Hannah eindelijk ontdekken wie haar echte vader is?

Auteur: William Sutcliffe
Illustraties: David Tazzyman
Oorspronkelijke titel: The Circus of Thieves on the Rampage
Verschenen: maart 2015
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1054 8
Leeftijd: 8+

 

Het dievencircus en de grote verdwijntruc

het-dievencircus-en-de-grote-verdwijntrucHannahs leven is saai, saai, saai! Dan ontmoet ze Noah Sphinx die opgroeit in een heel bijzonder circus. Maar niet alles is wat het lijkt: de gemene spreekstalsmeester heeft kwaadaardige plannen, en niemand is veilig voor zijn vliegensvlugge diefstallen. Kunnen Hannah en Noah deze slechterik op tijd stoppen?

Willams Sutcliffes eerste kinderboek zit vol humor, avontuur en bijzondere personages, die tot leven worden gebracht door de fantantastische illustraties van David Tazzyman. Een must voor fans van David Walliams en Roald Dahl!

Auteur: William Sutcliffe
Illustraties: David Tazzyman
Oorspronkelijke titel: The Circus of Thieves and the Raffle of Doom
Verschenen: september 2014
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1048 7
Leeftijd: 8+

In Translation

X

Right Click

No right click