Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Charlie en ik

Charlie en ikMartins jongere broertje Charlie is een wonderkind. Veel te vroeg geboren overleefde hij tegen alle verwachting in, en Martin moest altijd extra goed op hem letten. Hun moeder noemt hem een 'vrije geest', maar Martin vindt 'gestoord' meer geschikt. Prettig gestoord, dat wel.

Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall, waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zonder ouders en zonder toestemming, en dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk. Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie, die de gewoonte heeft om in de problemen te raken.

Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen. Soms heeft hij zelf ook zorg nodig.

Auteur: Mark Lowery
Oorspronkelijke titel: Charlie and Me / Leaping Dolphin
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: februari 2018
Isbn: 9789000353187
Leeftijd: 13+

 

 Charlie

Supertrots dat mijn citaat is gebruikt in de catalogus en voor de promotie van dit mooie boek. Ik mocht ook een column schrijven voor het Best of YA-magazine. Dat stuk vind je onder 'Translator's Tales'.

* * * 

VOORJAAR 2019: Nog meer goed nieuws: Charlie en ik is door de Griffeljury bekroond met een Vlag en Wimpel!

Charlie VlagWimpel2019

 

In Translation

X

Right Click

No right click