Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meet, greet & perform met John Dougherty - Kinderboekenmarkt 2016

Toen John Dougherty door de Kinderboekenmarkt werd uitgenodigd om naar Nederland te komen, mocht ik als vertaalster van de Stinkbom en Ketchupkopserie natuurlijk ook komen, om een beetje te vertalen en vertellen - en hem eindelijk eens te ontmoeten!

Dat we even later samen zouden optreden en voorlezen en zingen (nou ja, hij dan) had ik niet gedacht, maar wat was het leuk en een geweldige ervaring. John vertelde over hoe hij op het idee van Stinkbom en Ketchupkop kwam, en zong de theme tune van de serie. Hij las voor uit boek 1, ik las mee voor uit boek 1 in het Nederlands, hij zong 'Blueberryjam' en samen met de kinderen hebben we hem de Nederlandse versie geleerd ('Bosbessenjam'). 

Tot slot mocht ik ter plekke een klein stuk vertalen dat hij voorlas over zijn allernieuwste Stinkbom en Ketchupkopavontuur: Stinkbomb and Ketchup-Face and the Great Kerfuffle Christmas Kidnap. (Great Kerfuffle heet bij ons Groot Poeha). Voorlopig zijn in vertaling bovenstaande drie titels verkrijgbaar - maar vraag uitgever Veltman vooral om door te gaan met de serie! (Voor meer foto's, klik 'lees meer'.)

John Stinkbomb Christmas KBmarkt JohnD selfie John Stinkbomb Bees

KBmarkt2016 John signing KBmarkt2016 1 KBmarkt2016 2

KBmarkt2016 4 KBmarkt2016 3

   

In Translation

X

Right Click

No right click