Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erin Hunter - Survivor Dogs

Boekenserie over Stadshond Lucky en de Aangelijnde Honden, een troep voormalige huisdieren, die na een aardbeving en het vertrek van hun 'langbenen' moet zien te overleven in het wild. Zij weten niet wat er gebeurd is en vrezen dat de natuur - de Aardehond - zich tegen hen keert. Daarbij droomt Lucky steeds over iets wat de Hondenstorm heet, en waarvoor zijn moeder hem al heeft gewaarschuwd toen hij nog een pup was... Met alle natuurgeweld lijkt dit einde der tijden te naderen...

De serie bestaat uit zes boeken, maar deel 1 en deel 3 zijn niet door mij vertaald en staan hier dus niet bij.

 

Survivor Dogs 6: De hondenstorm

SurvivorDogs6Wanneer Alfa de troep verlaat, neemt Snoes het roer van hem over. Lucky hoopt dat eindelijk een periode van rust en vrede aangebroken is. Maar nog steeds wordt hij geplaagd door visioenen over een vreselijke toekomst - een toekomst waarin elke hond zal moeten vechten om te overleven.

De Hondenstorm is begonnen...

In dit zesde - en laatste - boek van Survivor Dogs beleef je samen met Lucky en zijn vrienden hun vreselijke strijd op leven en dood. Een meeslepende finale vol spanning en emotie waarbij je het hele boek door op het puntje van je stoel zit.

Oorspronkelijke titel: The Storm of Dogs
Verschenen: augustus 2017
Uitgeverij: SU Books
Isbn: 9789002264344
Leeftijd: 10+

Survivor Dogs 5: Het oneindige meer

SurvivorDogs5Lucky en zijn vrienden vervolgen hun zoektocht naar een veilige plek om te blijven. Voor de krankzinnige Gruwel hoeven ze niet meer bang te zijn. Maar de wereld na de Grote Grom is vol nieuwe gevaren.

De Wilde Troep komt aan bij een vreemd meer, dat zich eindeloos uitstrekt. Overal waar ze kijken water... maar het water is niet drinkbaar. Er is nauwelijks voldoende te eten voor iedereen en de winter is in aantocht - net als de vijandige hondentroep die hen op de hielen zit.

Lucky rent zich de benen vanonder het lijf om zijn vrienden te helpen en te beschermen. Een naargeestig voorgevoel kwelt hem, visioenen over de Hondenstorm achtervolgen hem. Een woelige strijd kondigt zich aan, het wordt vechten om te overleven.


Oorspronkelijke titel: The Endless Lake
Verschenen: maart 2017
Uitgeverij: SU Books
Isbn: 978 90 02 26265 4
Leeftijd: 10+

 

Survivor Dogs 4: Geen weg terug

Survivor Dogs 4Na diverse tegenslagen trekt de Wilde Troep onder leiding van Alfa weer verder, op zoek naar een nieuwe thuis. Met tegenzin besluit de troep te schuilen in een verlaten stadje, waar de gevolgen van de Grote Grom eens te meer duidelijk worden.

Ook hier is er niet genoeg voedsel en dat zorgt voor spanningen in de groep. Lucky en zijn vrienden staan voor heel wat uitdagingen. Op een dag komen ze oog in oog te staan met een onbekende troep honden, aangevoerd door Gruwel. Die naam blijkt hij niet voor niets te hebben... 

Oorspronkelijke titel: Broken Path
Verschenen: mei 2016
Uitgeverij: Manteau Jeugd
Isbn: 9789002261763
Leeftijd: 10+Survivor Dogs 2: Een verborgen vijand

SurvivorDogs2In Survivor Dogs leef je als lezer mee met Lucky, een straathond die, doordat een aardbeving zijn wereld overhoop heeft gehaald, plots moet samenwerken met andere honden.

Lucky en zijn troep vinden een veilig thuis in een bos waar voldoende vers water en voedsel is. Maar al snel blijkt dat een troep wilde honden het bos claimen en hun leider, Alpha, is niet van plan hen daar te dulden. Bella en haar vrienden hebben ondertussen veel bijgeleerd over overleven, en ze willen hun nieuwe thuis niet zonder slag of stoot opgeven. Bella bedenkt een plan, waarin Lucky een grote rol speelt. Ook al wil Lucky zijn eigen weg gaan, toch beseft hij dat hij zijn vrienden eerst uit de nood moet helpen. Hij infiltreert, met gevaar voor eigen leven, in de troep wilde honden. Zijn durf en moed worden op de proef gesteld, en op meer dan een manier, want Lucky moet ook beslissen voor welke troep hij uiteindelijk kiest.

Een verborgen vijand is het tweede deel in de serie Survivor Dogs.

Oorspronkelijke titel: A Hidden Enemy
Verschenen: maart 2015
Uitgever: Manteau
Isbn: 978 90 2233 114 9
Leeftijd: 10+

 

In Translation

X

Right Click

No right click