Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kendare Blake - Anna-serie

‘Anna Korlov. Vermoord in 1958.’
‘Door wie?’
‘Dat weet niemand.’
‘Hoe?’
‘Ook dat weet niemand. ... Ze was zestien toen ze stierf. Dochter van Finse immigranten. Haar vader was al overleden aan een of andere ziekte of zoiets, en haar moeder runde een kosthuis in het centrum van de stad. Anna was op weg naar een schoolfeest toen ze werd vermoord. Iemand heeft haar keel doorgesneden – en dat is een understatement. Iemand heeft haar praktisch compleet onthoofd. Ze zeggen dat ze een witte feestjurk droeg, en toen ze werd gevonden was het hele ding bloedrood gekleurd. Daarom noemen ze haar Anna Dressed in Blood.’

 

Anna Dressed in Blood

Anna Dressed In BloodCas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.

Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn moeder, een witte heks, en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking 'Anna Dressed in Blood' genoemd wordt - het meisje in de bloedrode jurk.

Wat hij aantreft is een geest zoals hij die nog nooit gezien heeft. Ze draagt inderdaad nog steeds dezelfde jurk waarin ze vermoord werd in 1958 - toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse huis heeft gezet op brute wijze vermoord.

Maar wanneer Cas haar huis - geheel onvrijwillig - binnengaat, gebeurt er iets vreemds. Ze laat hem leven...

Oorspronkelijke titel: Anna Dressed in Blood
Verschenen: oktober 2013
Uitgever: Manteau/Edge
Isbn: 9789022329283

 

Girl of Nightmares

Girl of NightmaresMaanden zijn voorbijgegaan sinds de geest van Anna Korlov in haar kelder de deur naar de hel opende en erin verdween, maar Cas kan haar niet vergeten. Zijn vrienden herinneren er hem constant aan dat Anna zich opgeofferd heeft opdat hij kan leven, niet halfdood ronddwalen. Cas weet dat ze gelijk hebben, maar voor hem kan geen levend meisje tippen aan het dode meisje waarop hij halsoverkop verliefd is geworden.

Hij ziet Anna overal: in zijn slaap, maar evengoed overdag, in visioenen die op nachtmerries lijken. Maar er is iets mis, grondig mis... Dit zijn geen gewone dromen. Anna wordt gekweld, en elke keer dat hij haar ziet lijkt ze op nieuwe en nog gruwelijkere manieren gefolterd te worden. Cas weet niet wat er met Anna gebeurd is toen ze in de hel verdween, maar hij weet wel dat ze niet verdient wat er nu met haar gebeurt. Anna heeft hem meer dan eens gered, nu is de tijd gekomen dat hij hetzelfde voor haar doet...

Originele titel: Girl of Nightmares
Verschenen: juni 2014
Uitgever: Manteau/Edge
Isbn: 9789022329559

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click