Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Charmed

De televisieserie Charmed over drie heksenzusjes heeft in totaal acht seizoenen gekend. In Nederland zijn de bijbehorende boekjes verdeeld over twee series: de Charmed Classics (verhalen met Prue, Piper en Phoebe) en de Charmed Pockets (met Piper, Phoebe en Paige). Ook zijn er drie boeken verschenen - twee korte verhalenbundels en een Episode Guide van seizoen 1 tot en met 5 - en twee magazines.

 

De betovering begint

Charmed 01 Betovering BegintIn dit uur, in deze nacht,
Wend ik mij tot de Oude Macht.
Geef de macht aan ons drie zusters,
Wij willen de macht! Geef ons de macht!

Prue, Piper en Phoebe Halliwell geloofden niet dat het oplezen van een magische spreuk echt zou werken. Maar dat deed het wel. En nu kan Prue voorwerpen laten bewegen door middel van haar geest, Piper kan de tijd stilzetten en Phoebe kan de toekomst zien. Zij zijn de Magische Machten… de machtigste heksen ooit.

Magisch zijn brengt echter gevolgen met zich mee. Een zwarte magiër is uit op hun krachten. En hij zal er alles aan doen om ze te krijgen. Zelfs als dat betekent dat hij hen moet vermoorden!

 

Verschenen: december 2006
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: The Power of Three
Isbn: 905425 9523

Kus der duisternis

Charmed 02 Kus der DuisternisIn de schaduw van de toren,
Kunnen wij geliefden samen zijn,
Je geeft mij leven en mijn macht is herboren.
Ik smeed jouw ziel aan die van mij!

Op oudejaarsavond gebeurt er iets met Prue Halliwell waardoor ze zich anders gaat gedragen. Nadat een vreemde haar de meest hartstochtelijke kus van haar leven heeft gegeven, voelt Prue plotseling het verlangen om iedere man te kussen die ze tegenkomt.

Piper en Phoebe vinden de nieuwe Prue eerst wel leuk. Maar als Prue na iedere kus zwakker wordt, weten de Magische Machten dat er Kwaad in het spel is. Nu moeten Piper en Phoebe hun zus redden, maar zal dit lukken met slechts de Macht van Twee?

 

Verschenen: februari 2007
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Kiss of Darkness
Isbn: 978905425 8094

De rode vloek

Charmed 03 Rode VloekMet duistere verlangens en kwade plannen,
Wordt een gevaarlijk mengsel gebrouwen.
Woede en angst zullen samenspannen,
Kun je je vrienden wel vertrouwen?

Prue, Piper en Phoebe weten niet dat er een groep zwarte magiërs achter hen aanzit. Ze hebben geen idee dat een van deze zwarte magiërs al hun leven is binnengedrongen en zich voordoet als een vriend. Ze weten ook niet welke missie deze groep heeft… namelijk om de krachten van de zusjes te stelen, zelfs als dat betekent dat zij hen moeten vermoorden!

Nu moeten de Magische Machten uitvinden wie van hun vrienden in werkelijkheid hun vijand is. Wat je niet weet kan soms dodelijk zijn…

 

Verschenen: april 2007
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: The Crimson Spell
Isbn: 97890478 00033

Stemmen uit het verleden

Charmed 04 Stemmen uit het VerledenEen scherf van de spiegel toont een gebroken gelaat
Een zakhorloge met een gebarsten wijzerplaat
Een bundeltje kruiden dat brandt voor veiligheid
Dit alles stuurt mij naar een andere plaats en tijd

Het zit Phoebe Halliwell allemaal niet mee: een demon heeft haar meegesleurd naar enkele eeuwen in het verleden. Ze kan haar zussen op geen enkele manier laten weten dat ze nog leeft. Ze heeft ook geen idee hoe ze weer terug moet keren naar haar eigen tijd. Daar komt bij dat de demon haar ook nog eens probeert te vermoorden. In de huidige tijd zijn Prue en Piper volledig geschokt over het verlies van hun zusje. Maar dat is niet hun enige probleem. Er is ook iets met hen aan de hand. Het lijkt wel alsof zij op een of andere manier… kwaadaardig worden. Maar hoe kan dat? En hoe kunnen ze dit tegengaan zonder de Macht van Drie?

 

Verschenen: augustus 2007
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Whispers from the Past
Isbn: 97890478 00224

Voodoorituelen

Charmed 05 VoodoorituelenAls haar ziel is gebonden door duister kwaad
Roep haar dan terug, luister naar goede raad
Zuiverend zout zal wonderen verrichten
Het zal het duister verbannen en haar ziel verlichten.

De zusjes Halliwell zijn op vakantie. Het is tijd om te feesten in New Orleans.

Maar op de eerste avond die Prue, Piper en Phoebe in the Big Easy overnachten, heeft Phoebe een droom waarin zij angstaanjagende beelden ziet van vreemde, gewelddadige rituelen in het licht van de maan.

Niet veel later verdwijnt een jonge vrouw die Prue net heeft leren kennen – precies op de avond van de volle maan! Als de Magische Machten haar proberen te vinden, komen ze terecht in de duistere wereld van de voodoo en haar rituelen… Zo’n krachtige magie hebben de zusjes nog niet eerder meegemaakt.

 

Verschenen: februari 2008
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Voodoo Moon
Isbn: 97890478 00644

Een wraakzuchtig verleden

Charmed 06 Wraakzuchtig VerledenWoede, jaloezie en een duister verlangen
Houden haar als in een kooi gevangen.
Na schuldgevoelens en bittere tranen
Kan ik nu eindelijk mijn wraak beramen.

Phoebe vindt een cursus volgen aan de universiteit een intellectuele uitdaging. Zeker als ze Brett Weir ontmoet, een heel knappe medestudent. Alleen jammer dat hij een zeer jaloerse ex-vriendin heeft, Wendy.

Als Brett en Phoebe moeten samenwerken aan een opdracht, krijgt Phoebe plotseling briefjes met bedreigingen. Het is logisch om Wendy hiervan te verdenken, maar toch heeft Phoebe het gevoel dat ze van iemand anders komen. Van iemand met magische krachten...

 

Verschenen: oktober 2008
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Haunted by Desire
Isbn: 97890478 01177

Magische traditie

Charmed Magische TraditieDrie seizoenen, drie zussen, drie verhalen...


SAMHAIN: 31/10, ook wel Halloween, is traditioneel een tijd van reflectie en een tijd om de overledenen te eren. Maar Phoebes plannen om te communiceren met haar voorouders lopen niet helemaal zoals gepland. Al snel bevindt ze zich midden in een poging twee magische geliefden te herenigen.

YULE: 22/12, ook wel de Winterzonnewende. Dit is de langste nacht van het jaar. Als Paige besluit naar een feest te gaan in een nieuwe club dat de hele nacht zal duren, bevindt ze zich plotseling midden in een kwaadaardig complot om de nacht eeuwig te laten duren.

IMBOLC: 2/2, is een tijd waarin de eerste hoop op een nieuwe lente wordt gekoesterd. Maar Piper kan zich niet goed op de toekomst richten en ook niet op het krijgen van een kindje met Leo. Haar zusje half heks, half lichtgids lijkt ineens de controle over haar krachten kwijt te zijn. Zou een hybride baby voor ellende geboren zijn?

 

Verschenen: december 2007
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Seasons of the Witch, Vol. 1
Isbn: 97890478 00736

De Halliwell heksen

Charmed De Halliwell HeksenHet belangrijkste in het leven van de Magische Machten is niet de magie, en ook niet hun baan of hun kleding. Het is hun familie. De zusjes Piper, Phoebe en Paige Halliwell zijn heksen uit de Warren-lijn. Zij zijn de jongste generatie in een lange familie lijn van vrouwen met onvoorstelbare bovennatuurlijke krachten. Al meer dan twee eeuwen lang beoefenen de heksen van dit Warren-geslacht onbevreesd hun magie uit. Vanaf Melinda Warren in de zeventiende eeuw tot de Magische Machten in de eenentwintigste eeuw; de macht van deze heksen is onbegrensd.


De Halliwell Heksen is een bundel van acht niet eerder vertelde verhalen over de zusjes Halliwell – als vrouwen, als heksen, en – nog veel belangrijker – als leden van een familie met onmeetbare magische krachten en gaven.

 

Verschenen: juni 2007
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: The Warren Witches
Isbn: 978 90 478 00262

Het Boek van Drie

Charmed Het Boek van DrieNeem nu een kijkje achter de schermen van met het Boek van Drie, het eerste officiële boek over Charmed. 

Met onder andere:

exclusieve interviews met de cast en crew
een introductie van Aaron Spelling
voorwoord van producent Brad Kern
episode guides van de eerste vijf seizoenen
profielen van de Charmed-personages
memorabele uitspraken
kleurenfoto's van de hoofdrolspeelsters
en nog veel meer!

Het Boek van Drie is een onmisbaar naslagwerk voor de echte Charmed fan!

 

Verschenen: april 2008
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: The Book of Three
Isbn: 97890478 00804

Licht van de wereld

Charmed 26 Licht van de WereldVan zee tot zee, van kust tot kust
Ik verlang haar weer bij mij terug.
Ik mis haar gezicht, ik mis haar lach,
En ik zou willen dat ik nu bij haar was.

De Magische Machten zijn dolgelukkig, want een oude vriendin van hen gaat trouwen! Ze heeft de zusjes gevraagd bruidsmeisjes te zijn. Ze voelen zich vereerd om haar te helpen bij alle voorbereidingen en zien de minivakantie naar de kust ook wel zitten.

De ceremonie zal plaatsvinden in de prachtige, oude vuurtoren van Serenity Cove. Er gaan geruchten dat het er spookt. De wraakzuchtige geest van een voormalige vuurtorenwachter is namelijk ooit zijn grote liefde verloren op zee, en dat precies honderd jaar geleden op de dag dat Lyssa gaat trouwen! De zusjes Halliwell negeren de geruchten… tot ze het rare gedrag van Lyssa's verloofde opmerken. Het lijkt wel alsof hij geobsedeerd is door een erfstuk van Lyssa’s familie: een vreemde, grote diamant met de naam Licht van de Wereld. Kunnen de Magische Machten zijn ware identiteit en bedoelingen achterhalen voordat hun vriendin ‘ja’ zegt tegen de verkeerde?

 

Verschenen: september 2008
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Light of the World
Isbn: 97890478 01030

Betoverende woorden

Charmed 25 Betoverende WoordenZijn woorden zijn magisch, zijn tactiek is piekfijn
Hij is perfect - te mooi om waar te zijn.
Ontdek zijn geheim, ontdek de bron,
Anders komt een Onschuldige om.

Phoebe kan haar geluk niet op – eindelijk heeft ze dan de perfecte man ontmoet. Alles lijkt Daniël mee te zitten en Phoebe is dan ook tot over haar oren verliefd. Maar wanneer Paige wil uitvinden wat er nou toch zo vreemd is aan hem, ontdekt zij een demon in Daniëls huiskamer. Phoebe wil wel toegeven dat Daniël bijna te perfect lijkt om waar te zijn, maar ze kan niet geloven dat hij met een demon samenzweert.

Phoebe is niet de enige die problemen heeft in de liefde. Leo is de laatste tijd zo druk bezig met zijn taken als lichtgids, dat het erop lijkt alsof hij zijn vrouw en zoontje is vergeten. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Paige ook een probleem. Zij twijfelt eraan of haar krachten nog wel goed werken. Het leven als Magische Macht is nooit eenvoudig geweest, maar het lijkt nu wel alsof alles tegelijk verkeerd gaat. Kunnen de zusjes dit oplossen voordat het uit de hand loopt?

 

Verschenen: juli 2008
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Sweet Talkin' Demon
Isbn: 97890478 00934

Phoebe wie?

Charmed 28 Phoebe wieDe strijd is gestreden, een zus verdwenen in de nacht
De vijand ontfermt zich nu over de Magische Macht.
Twee zussen moeten tot haar door kunnen dringen
Om haar naar huis te brengen en te overwinnen.

Phoebe is uitgeput. Ze heeft een veeleisende baan, moet constant vechten tegen demonen en ook haar zusjes helpen. Zo heeft ze geen tijd meer over voor zichzelf. Als ze weer bijkomt na een gevecht zonder te weten wie of waar ze is, krijgt Phoebe eindelijk haar lang verdiende rust. Of toch niet?

Een vreemde die zich voorstelt als Aura vindt haar en ontfermt zich over haar. Phoebe heeft even het gevoel dat er iets aan de hand is met Aura en haar vriendinnen, maar ze negeert haar intuïtie. In plaats daarvan probeert ze zich op haar gemak te voelen in haar nieuwe, rustige leventje.

Ondertussen vrezen Piper en Paige het ergste. Ze pendelen om hun zus te vinden, maar krijgen geen resultaat. Aura en haar vriendinnen hebben Phoebe niet alleen onvindbaar gemaakt, maar ze laten haar ook opnieuw kennis maken met de magie. Ze nemen haar mee op hun missies om beschermende amuletten te stelen van goede heksen. Daarna volgt een nog grotere uitdaging: ze willen Phoebe ervan overtuigen dat Piper en Paige kwaadaardig zijn en uitgeschakeld moeten worden.

Zal het Piper en Paige lukken om Phoebe te vinden en haar te helpen herinneren wie zij is voor het te laat is om de Macht van Drie te redden?

 

Verschenen: januari 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele titel: Phoebe Who?
Isbn: 9789047801191

Hulp uit de toekomst

Charmed 30 Hulp uit de toekomstEr is geen spoor te ontdekken van de Macht van Drie,
ze zijn verdwenen dankzij krachtige magie.
Volwassen zoons, ik kan dit niet alleen!
Kom naar het heden, help mij hier doorheen!

Na een moeilijke beslissing is Leo weer een gewone sterveling geworden. Terwijl hij samen met Wyatt en Chris avondeten gaat halen bij de Chinees, worden de Magische Machten ontvoerd en naar de Onderwereld gebracht. Daar houdt de demonische dr. Gnivik hen gevangen, om allerlei experimenten met hen uit te voeren.

Als Leo thuis komt in een leeg huis dat er nog rommeliger uitziet dan toen hij vertrok, probeert hij uit te vinden wat er gebeurd is. Dat blijkt lastiger dan hij denkt. Nu hij afstand gedaan heeft van zijn vleugels, reageren de Wijzen niet meer op zijn vragen. Zelf heeft hij geen magische krachten meer en hij is de wanhoop dan ook nabij.

Met een spreuk uit het Boek der Schaduwen en een beetje eenhoornmagie roept hij zijn volwassen zoons Wyatt en Chris uit de toekomst naar het heden. Samen gaan de Halliwell-mannen op zoek naar de Magische Machten. Terwijl dr. Gnivik steeds verder gaat in zijn experimenten en de zusjes hulpeloos moeten toekijken, is het aan Leo en zijn zoons om hen te redden.

 

Verschenen: mei 2009
Uitgeverij Big Balloon
Originele Titel: Leo Rising
Isbn: 97890478 01412

Charmed magazine 1

Charmed Magazine 01Voor de echte Charmed fans is hij er dan eindelijk: het eerste Charmed magazine! Vol met interviews met Alyssa, Holly Marie en Rose, The Bay Mirror: alle belangrijke gebeurtenissen van de 8 seizoenen op een rij, Charmed vragen en antwoorden, quiz, stamboom, alles over het Charmed huis, prijsvraag, info over de Charmed boeken en veel meer!

 

Verschenen: mei 2008
Uitgeverij Big Balloon
Vertaald: 5 artikelen

 

 

 

Charmed magazine 2

Dit magazine staat weer vol met alles wat je wilt weten over Charmed: Charmed Magazine 02
The Bay Mirror, de magische wereld en de krachten van Piper, een kijkje in het leven van Brian, Billies heksentips, vind je perfecte Charmed partner, welke heks ben jij?, stem voor de Charmed awards en meer!

 

Verschenen: juli 2008
Uitgeverij Big Balloon
Vertaald: 7 artikelen

 

 

 

 

Eindredactie Charmed pockets

Charmed 21 Duivels PortretCharmed 24 Demonische GrappenmakerVoor twee van de pockets uit de reguliere Charmed Pockets-serie heb ik de eindredactie verzorgd. Links: Het duivelse portret, de vertaling van Picture Perfect en rechts Een demonische grappenmaker, de vertaling van As Puck Would Have It.

 

Verschenen: november 2007 en mei 2008
Uitgeverij Big Balloon

 

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click