Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marissa Meyer - The Lunar Chronicles

De Lunar Chronicles verschijnen in 2017 alsnog in zijn geheel bij uitgeverij Blossom Books! De serie van in totaal zes boeken vertelt het verhaal van een futuristische wereld waarin Luna en de Aarde niet bepaald op vriendelijke voet staan. Alsof de dodelijke ziekte letumose, die huishoudt onder de Aardbewoners, nog niet ernstig genoeg is, dreigt de koningin van Luna ook nog met oorlog...

In het Oosterse Keizerrijk probeert prins Kai deze koningin Levana gunstig te stemmen door in te gaan op een huwelijksaanzoek. Ondertussen ontdekt Cinder, een eenvoudige monteur, dat Levana daarmee niet tevreden zal zijn. En terwijl ze de prins probeert te helpen, komt ze meer te weten over haar eigen vage verleden, en dan blijkt het feit dat ze een cyborg is wel het minste van haar problemen...

Elk deel van de boekenserie volgt de verhaallijn van een bekend sprookje, en per deel worden er meer personages toegevoegd aan de groep die samen strijdt voor rechtvaardigheid en vrede op Aarde, en op Luna.

 

De Lunar Chronicles in paperback en boxset!

De eerste vijf delen van de Lunar Chronicles zijn inmiddels allemaal verschenen in een heruitgave! De paperback-editie heeft prachtige, nieuwe covers gekregen, en er is ook een speciale boxset voor ontworpen (in gelimiteerde oplage van 250 stuks). De box bevat de paperback-edities van alle vijf de verhalen; de bundel 'Alle Sterren' blijft voorlopig nog beschikbaar in hardcover.

 

TLC Cinder paperbackTLC Scarlet paperback HRTLC Cress paperback

TLC Levana paperback.TLC Winter paperbackTLC Boxset paperback

 

 

Cinder

LunarChronicles1 Cinder BBIn een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Verschenen: januari 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Cinder
Isbn: 978 90 206 7895 6

 

Scarlet

LunarChronicles2 Scarlet BB

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Scarlet is het tweede deel in The Lunar Chronicles.

Verschenen: februari 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Scarlet
Isbn: 978 90 206 7894 9

 

Cress

LunarChronicles3 CressCinder en kapitein Thorne zijn op de vlucht, samen met Scarlet en Wolf. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana de macht op Aarde overneemt. Cress is misschien de enige die hen kan helpen. Zij zit al sinds ze klein is opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap, waardoor ze een uiterst goede hacker geworden is. Helaas wordt ze gedwongen te werken voor koningin Levana, en heeft ze zojuist het bevel gekregen om Cinder op te sporen.

Als de poging om Cress te redden mislukt, versplintert de groep. Cress is eindelijk vrij, maar ze betaalt een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets tussen haar geplande huwelijk met prins Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Verschenen: maart 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Cress
Isbn: 978 90 206 7892 5

 

Winter

LunarChronicles5 WinterPrinses Winter wordt door de bewoners van Luna bewonderd om haar elegantie en vriendelijkheid, en ondanks de littekens op haar gezicht wordt er gefluisterd dat ze nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.

Winter haat haar stiefmoeder, en weet dat Levana haar grote liefde nooit zal goedkeuren. Jacin is namelijk Winters beste vriend, maar ook een paleiswacht. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten, heeft Winter de macht om een revolutie te ontketenen en een oorlog die al veel te lang bezig is te beëindigen.

Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan? Dit is het spectaculaire einde van de Lunar Chronicles-serie.

Verschenen: juni 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Winter
Isbn: 978 90 206 7885 7

Levana

LunarChronicles4 LevanaSpiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamourgave gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

Levana is een spin-off van The Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Verschenen: mei 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Fairest
Isbn: 978 90 206 7887 1

Alle sterren

LunarChronicles6 Alle SterrenVerhalen en geheimen uit het Lunar Chronicles-universum: alles wat je wilt weten en meer over je favoriete personages. Hoe belandde Cinder in Nieuw-Bejing? Hoe veranderde Wolf van een jonge man in een moordenaar? Op welk moment beseften prinses Winter en haar paleiswacht Jacin wat hun lot was?

In Alle sterren vind je negen nieuwe verhalen, die je als echte Lunar Chronicles-fan niet mag missen:

- Er was eens... 
- Het meisje van metaal
- Ze'ev en de wolf
- De kapitein op het witte paard
- 26.071 kilometer boven de aarde
- De prinses en de lijfwacht
- De kleine androïde
- Het meisje met de smeervlekken
- Lang en gelukkig

Verschenen: juli 2017 (hardcover)
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Stars Above
Isbn: 978 90 206 7883 3

 

Cinder

cinderDe zestienjarige Cinder wordt door de maatschappij en haar stiefmoeder als minderwaardig gezien omdat ze een cyborg is. Maar die kant van haar zorgt er wel voor dat ze de beste monteur van heel New Beijing is. Als kroonprins Kai problemen ervaart met zijn androïde komt hij daarom speciaal naar haar marktkraam toe voor hulp. De robot bevat namelijk informatie die weleens van levensbelang kan zijn...

Maar nog voor Cinder aan de slag kan, raakt haar stiefzusje en enige menselijke vriendin besmet met een dodelijke ziekte. Haar stiefmoeder verwijt het Cinder en stuurt haar naar het onderzoeksteam dat cyborgs nodig heeft om vaccins te testen. Er is alleen nog geen enkele cyborg levend teruggekeerd.

Het duurt echter niet lang voor de tests iets ongewoonlijks uitwijzen over Cinder. Iets waarvoor anderen een moord zouden doen. Of beter gezegd: iets waarvoor anderen haar wel eens zouden kunnen vermoorden...


Verschenen: oktober 2012
Uitgeverij: Manteau Jeugd (WPG)
Originele titel: Cinder
Isbn: 978-90-2232-799-9

 

 

Scarlet

scarlet

De Franse Scarlet Benoit is op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Tijdens haar tocht ontdekt ze dat haar oma veel geheimen had. Wanneer ze een rebelse straatvechter ontmoet die zich Wolf noemt, lijkt hij de enige die haar kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze Wolf niet moet vertrouwen.

Ondertussen is Cinder ook op zoek naar Scarlets grootmoeder, aangezien die wellicht antwoorden heeft op vragen rondom haar familiegeschiedenis. Zo kruisen Scarlet en Cinders paden en blijken zij veel meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit konden vermoeden. Samen moeten ze alles op alles zetten om uit handen te blijven van de geslepen Lunar-koningin Levana.


Verschenen: maart 2013
Uitgeverij: Manteau Jeugd (WPG)
Originele titel: Scarlet
Isbn: 978-90-2232-841-5

 

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click