Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alyson Noël - The Immortals / De onsterfelijken

The Immortals is een boekenserie van zes titels, geschreven door Alyson Noël, waarin we Ever Bloom volgen in haar avontuur als onsterfelijke. Het begint allemaal als ze na een auto-ongeluk waarbij haar familie omkomt, opeens helderziend en -horend blijkt. Ze gaat bij haar tante wonen, moet naar een nieuwe school en ontmoet daar dan de superaantrekkelijke maar uiterst mysterieuze Damen Auguste...

 

Nieuw coverontwerp voor de heruitgave

Na al diverse herdrukken voor de titels uit De onsterfelijken-serie heeft uitgeverij Luitingh-Sijthoff nu ook een nieuw coverdesign laten maken. Vanaf nu liggen de boeken dus in de winkel met een nieuw jasje! Deel een en twee zijn verschenen in oktober 2012, deel drie en vier in 2013. Van het vijfde deel kreeg ik wel de omslag te zien, maar het boek is niet meer uitgebracht. Voor deel zes is geen nieuw omslag gemaakt.

Immortals evermore2Immortals blauwe maan2Immortals schaduwland2Immortals duistere vlam2Immortals nachtster2

Evermore

Immortals evermore1Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura’s zien en gedachten lezen. Wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden en dat van hun familie.

Ze doet al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan – tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt – het is of hij in haar ziel kan kijken.

Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.
 

Verschenen: juni 2010
Uitgeverij Mouria
Originele titel: Evermore
Isbn: 978 90 458 0191 9
E-book isbn: 978 90 458 0192 6

Blauwe Maan

Immortals blauwe maanNet nu Ever meer leert en ervaart over haar nieuwe vaardigheden als een Onsterfelijke en haar geliefde Damen haar inwijdt in die duistere, verleidelijke wereld, gebeurt er iets vreemds met hem. Terwijl Evers krachten groeien, worden Damens krachten juist zwakker. Hij wordt geveld door een mysterieuze ziekte die niet alleen zijn geheugen en identiteit, maar zelfs zijn leven in gevaar brengt.

In een wanhopige poging hem te redden, reist Ever naar de geheimzinnige wereld die Zomerland heet. Daar ontdekt ze niet alleen de geheimen uit Damens verleden – de afschuwelijke, pijnlijke geschiedenis die hij liever voor zichzelf houdt – maar ook een eeuwenoud document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen. Het moment van de blauwe maan is haar enige mogelijkheid om die reis te ondernemen en dat moment breekt al snel aan. Ever wordt gedwongen te kiezen tussen teruggaan in de tijd om haar familie te redden voor het dodelijke ongeluk plaatsvindt of in het heden te blijven en Damen te redden, die met de dag zwakker wordt…
 

Verschenen: september 2010
Uitgeverij Mouria
Originele titel: Blue Moon
Isbn: 978 90 458 0189 6
E-book isbn: 978 90 458 0190 2

Schaduwland

Immortals schaduwland1Ever en Damen hebben elkaar al in diverse reïncarnaties ontmoet als geliefden. Ze hebben duistere vijanden overwonnen om eindelijk voorgoed samen te zijn. Net als het erop lijkt dat hen dit gelukt is, raakt Damen onder invloed van een krachtige vloek die hun plannen dreigt te dwarsbomen. Nu kan een enkele korte aanraking van hun handen of een vlugge kus zijn vroegtijdige dood betekenen. De dood die Damen te wachten staat is een eeuwig verblijf in het deprimerende hiernamaals genaamd Schaduwland – een eeuwige leegte voor verloren zielen.

Wanhopig om de vloek op te heffen en Damen te redden, waagt Ever zich aan magie, waarbij ze hulp krijgt uit onverwachte hoek: een surfer genaamd Jude Knight. Ze kennen elkaar nog maar net en toch is er iets aan hem dat haar bekend voorkomt... Ondanks haar onwrikbare loyaliteit naar Damen toe, voelt Ever zich een beetje aangetrokken tot Jude, de geweldige jongen met stralend groene ogen, magische gaven en een mysterieus verleden.

Ever weet zeker dat Damen haar grote liefde is, haar zielsverwant. Maar zodra hij zich terugtrekt om haar haar eigen beslissinge te laten nemen in een poging hen allebei te beschermen tegen een lot gehuld in duisternis, wordt de band tussen Ever en Jude alleen maar sterker en stelt dit haar liefde voor Damen op de proef.


Verschenen: maart 2011
Uitgeverij Mouria
Originele titel: Shadowland
Isbn: 978 90 458 0205 3

Duistere Vlam

Immortals duistere vlam1Aan het begin van dit fascinerende, nieuwe deel van De onsterfelijken, helpt Ever haar vriendin Haven met de omschakeling naar het leven als onsterfelijke. Maar als Haven de smaak van haar nieuwe gaven te pakken krijgt en hen door haar roekeloze gedrag in gevaar brengt, begint hun vriendschap daaronder te lijden.

Ondertussen duikt Ever steeds verder in de magie om Damen te bevrijden uit Romans macht. Als de spreuk die ze gebruikt averechts werkt, bindt ze zich per ongeluk aan haar dodelijkste vijand. Wanhopig dit terug te draaien zodra de maan in de juiste fase is, merkt Ever dat het al veel te laat is. Er schuilt een vreemd gevoel in haar, waardoor ze zich opeens aangetrokken voelt tot Roman.

Ze probeert onder deze vloek uit te komen voordat Damen of de tweeling iets merkt en wendt zich daarbij tot Jude en de zwarte magie. Ze gaat daarbij zo ver dat ze alles op het spel zet wat haar lief is. Zelfs Damen.
 

Verschenen: juni 2011
Uitgeverij Mouria
Originele titel: Dark Flame
Isbn: 978-90-458-0230-5

Nachtster

Immortals nachtster1Eeuwenlang hebben ze tevergeefs geprobeerd samen te zijn. Voor dat in dit leven eindelijk lukt, moeten Ever en Damen nog een laatste strijd leveren.

Ook al houdt Ever vol dat het een noodlottig ongeluk was, Haven geeft haar nog steeds de schuld van Romans dood. Daarom is ze vastberaden het Ever betaald te zetten, onder andere door ook af te rekenen met Damen en Jude. Stap één: de relatie tussen Ever en Damen aan het wankelen brengen. En daarvoor heeft Haven precies het juiste wapen.

In een van Evers vorige incarnaties ligt de sleutel tot een geheim over Damen, een geheim dat licht werpt op haar relatie met Jude door de eeuwen heen. Het is zo wreed en duister dat dit wel eens het einde van hun relatie kan betekenen. Is de waarheid over Damens verleden een obstakel of de sleutel tot de toekomst?

Ever bevindt zich midden in een bloedstollende strijd met Haven. Dit zou het einde van hen allemaal kunnen betekenen. Ever moet dan ook alles in de strijd gooien – ook krachten die ze nog niet kende – om haar meest gevreesde vijand tot nu toe te verslaan. Maar om te overwinnen, moet ze beslissen of zij kan leven met het feit dat ze Haven voorgoed naar een eeuwigheid van duisternis in Schaduwland moet verbannen…

Verschenen: september 2011
Uitgeverij: Mouria/Sijthoff
Originele titel: Night Star
Isbn: 978-90-218-0686-0

Lotusbloem

Het zinderende slotdeel van De Onsterfelijken!Immortals lotusbloem

Ever en Damen hebben al eeuwenlang bittere rivalen, jaloerse vrienden en hun grootste angsten overwonnen, allemaal in de hoop ooit samen te kunnen zijn, voor altijd. In Lotusbloem is hun gezamenlijke lot eindelijk binnen handbereik. Worden Ever en Damen voorgoed verenigd of wreed uit elkaar gedreven? In dit laatste deel lees je de ontknoping van De Onsterfelijken...

 

Verschenen: april 2012
Uitgeverij: Mouria/Sijthoff
Originele titel: Everlasting
Isbn: 978-90-2180-683-9

  

 

Eeuwige liefde

Immortals Eternal FlameAls speciale bonus voor bij de Onsterfelijken-serie heb ik ook het korte verhaal 'Eternal Flame' vertaald, waarin Damens eerste ontmoeting met Ever wordt verteld, vanuit zijn perspectief.

 

 

 

 

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click