Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Losse Young Adult-titels

Overzicht van de op zichzelf staande Young Adult-titels die ik vertaald heb, of boeken die wel tot een serie behoren, maar die ik niet in zijn geheel heb vertaald (slechts een of twee boeken), en boeken waaraan ik heb meegewerkt (in samenwerking met andere vertalers).

 

De Naamloze koningin

Naamloze KoninginIedereen verwachtte dat de dochter van de koning troonopvolgster zou zijn. Niemand had gedacht dat ík het werd.

Op zich ook wel logisch, want wie ben ik nou helemaal? Een Naamloze, iemand die hoort bij de laagste kaste in de maatschappij. Iemand die niet eens gemist zou worden als ze verdwijnt – zoals zo velen van ons de laatste tijd doen.

De kroontatoeage op mijn arm is echter onmiskenbaar. En die betekent dat ik de nieuwe koningin zal zijn. Ik zal moeten regeren in een paleis waarin de gangen gevaarlijker zijn dan de straat. Omringd door mensen die me liever dood zien, die me dwingen de troon af te staan, of anders… Maar wat gebeurt er met alle andere Naamlozen als ik hen hun zin geef?

Een royal fantasy met een dystopisch tintje, een wereld waarin zelfs je beste vrienden je verraden voor de juiste prijs.

Auteur: Rebecca McLaughlin
Oorspronkelijke titel: Nameless Queen
Uitgeverij: Volt
Verschenen: juni 2020
Isbn: 9789021404233

 

Koud als sneeuw

Forest 1 KoudAlsSneeuwLaat je verrassen door een geheel nieuwe versie van Sneeuwwitje

Welkom in het Woud van Goed en Kwaad, de nieuwe Showalter-serie rondom the Forest of Good and Evil, waar sprookjes niet alleen écht zijn, maar ook de toekomst voorspellen.

De zestienjarige Everly Morrow groeit op als elk ander tienermeisje. Ze heeft er dan ook geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Everly beseft dat ze dit beter geheim kan houden, en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid.

Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende Prince Charming.

Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant?

Auteur: Gena Showalter
Oorspronkelijke titel: The Evil Queen
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: juni 2020
Isbn: 9789402705935

 

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

Jess CooperDit verhaal kent twee beginpunten. Een daarvan is op een landingsbaan in Alaska. Het andere is aan de oever van een meer, waar de regen als mist op me neerdaalt, terwijl de houten resten van de hut nog nasmeulen. Ik zal je beide versies vertellen: wat er gebeurde voordat mijn vader stierf, en wat er daarna gebeurde. En als ik daarmee klaar ben, of te zwak ben om nog door te schrijven, dan zal ik dit notitieboek achterlaten op de plek waar de hut heeft gestaan. Mocht iemand ons, of mij, ooit komen zoeken, wie weet vinden ze mijn verhaal...

VOOR: Jess heeft haar vader al meer dan tien jaar niet gezien. Hij overleeft op eigen houtje ergens in de natuur, ver van de maatschappij verwijderd. Maar nadat haar moeder omkwam bij een auto-ongeluk waarbij ze zelf gewond raakte, werd Jess gedwongen om naar zijn hut in de afgelegen wildernis van Canada te verhuizen. Net als Jess hem beter leert kennen, duikt een geheim uit zijn verleden op dat hij met de dood moet bekopen. Jess blijft alleen achter.

NA: Met alleen haar vaders hond als gezelschap moet Jess op zoek naar voedsel. Ze moet jagen, een onder komen bouwen en zorgen dat ze warm blijft. Op sommige dagen voelt het alsof de wildernis zich tegen haar keert en haar wil vernietigen, maar dan blijkt ze sterker dan zelfs zij had gedacht. Jess zal dit overleven. Ze moet wel. Ze weet wie haar vader vermoord heeft… en nu is ze uit op wraak.

De drang om te overleven en wraak te nemen op degene die haar vader vermoordde staan centraal in dit ongelooflijk spannende verhaal dat zich afspeelt in de onverbiddelijke wildernis.

Auteur: Kate Alice Marshall
Oorspronkelijke titel: I Am Still Alive
Uitgeverij: Karakter Young Adult
Verschenen: juni 2019
Isbn: 978 90 4521 695 9

 

Dwaalspoor

Dwaalspoor

Rufus Holt beleeft de ergste nacht uit zijn leven. Het begint met zijn ex-vriend Sebastian die opeens opduikt, de jongen die op zijn hart ging staan alsof het een sigarettenpeuk was. Juist als Rufus verder wil gaan met zijn leven, wil Sebastian met hem ‘praten’. Erger wordt het niet, toch?

Maar dan krijgt Rufus een telefoontje van zijn zus April, die hem smeekt om hulp. Rufus en Sebastian vinden haar onder het bloed en met een mes in haar hand – naast het dode lichaam van haar vriendje Fox Whitney.
April zweert dat ze Fox niet vermoord heeft, maar Rufus kent haar goed genoeg om te weten dat ze hem niet de hele waarheid vertelt. April heeft echter iets wat Rufus nodig heeft en in ruil daarvoor wil ze zijn hulp. Behalve de jongen die hij wil haten – maar waar hij nog steeds van houdt – heeft Rufus niemand die hij in vertrouwen kan nemen tijdens die ene nacht waarin hij de onschuld van zijn zus moet bewijzen. Of moet sterven…

Auteur: Caleb Roehrig
Oorspronkelijke titel: White Rabbit
Uitgever: Van Goor/Best of YA
Verschenen: januari 2019
Isbn: 9789000365241

 

Clean

CleanAfkicken is afzien...

Als socialite Lexi Volkov bijna bezwijkt aan een overdosis, denkt ze haar absolute dieptepunt bereikt te hebben. Maar dat ziet ze verkeerd. Dat dieptepunt komt pas bij de gedwongen opname in een exclusieve afkickkliniek. Hier leert Lexi weer uit het diepe dal omhoog te klimmen, samen met haar medepatiënten, waaronder de geheimzinnige Brady. Terwijl zij haar demonen onder ogen ziet, komt Lexi tot het besef dat liefde misschien wel de krachtigste drug is van allemaal...

Auteur: Juno Dawson
Oorspronkelijke titel: Clean
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Verschenen: november 2018
Isbn: 9789045217215

 

Voor het laatst gezien

VoorHetLaatstGezienFlynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet.

Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Auteur: Caleb Roehrig
Oorspronkelijke titel: Last Seen Leaving
Uitgeverij: Van Goor / Unieboek | Het Spectrum
Verschenen: november 2018
Isbn: 9789000364688

 

Mermaid

MermaidIk kijk omhoog. Ik kijk naar de donkere zee, de woeste golven, en doe mijn best om een glimp op te vangen van het zwakke licht in de verte. Dat is waar mijn moeder naartoe is gegaan, naar boven. En daar moet ook ik naartoe als ik de antwoorden wil vinden waarnaar ik op zoek ben.

Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

Auteur: Louise O’Neill
Oorspronkelijke titel: The Surface Breaks
Uitgeverij: Young & Awesome (Uitgeverij Leopold)
Verschenen: oktober 2018
Isbn: 978-90-258-7639-5

 

Allesbehalve oké

Allesbehalve oke smallIzzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van eeninternationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek.

Auteur: Laura Steven
Oorspronkelijke titel: The Exact Opposite of Okay
Verschenen: april 2018
Uitgever: Karakter Young Adult
Isbn: 978 90 4521 208 1

 

Een goede kans

Goede KansMinty is een vrolijk meisje, maar als haar ouders gaan scheiden stort haar wereld in.

Ned Buckley komt halverwege het jaar bij Minty in de klas. Hij is een humeurige, mysterieuze jongen die nooit praat. Als Minty haar toevlucht zoekt in Nettlebog, het bos waar de rivier tussen de bomen stroomt, ziet ze dat Ned met zijn oma in een caravan aan de rivier woont. En Minty ontdekt steeds meer over Ned: hij is in staat om wilde paarden te berijden. En hij weet dingen over het leven die haar zullen redden. Of op zijn minst een zeer goede kans zullen geven.

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Originele titel: A Very Good Chance
Verschenen: mei 2017
Uitgever: Van Goor
Isbn: 9789000354764
Leeftijd: 12+

Lees meer...

Huis van glas

Huis van glasJared Stone is ongeneeslijk ziek. Een groeiende tumor eet langzaam een weg door zijn hersenen en vernielt alle herinneringen aan het leven dat hij zo lief heeft. In een impulsieve, misplaatste poging om de ?nanciële toekomst van zijn familie veilig te stellen besluit hij zijn leven op eBay te veilen.

Zijn 'leven' wordt gekocht door een egocentrische tv-producent op zoek naar een nieuw kijkcijferkanon. De ondergang van Jared en het trauma van zijn familie wordt een realityshow die miljoenen mensen wekelijks aan de buis gekluisterd houdt.

Auteur: Len Vlahos
Originele titel: Life in a Fishbowl
Verschenen: januari 2017
Uitgever: Karakter Uitgevers
Isbn: 978 90 4521 168 8

 

Harteloos

HarteloosLang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning – en niet zonder succes.

Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald...

Auteur: Marissa Meyer
Originele titel: Heartless
Verschenen: november 2016
Uitgeverij: Blossom Books
Isbn: 978 90 206 7896 3

Crush: als liefde pijn doet

CrushLiefde doet pijn. Maar hoort liefde echt zó veel pijn te doen? Will is knap en teder, precies waar Anna altijd al van gedroomd heeft. Hij wil dat ze van hem is. Hij wil dat ze perfect is. Maar tegen welke prijs?

Soms wil ik dat zij mijn pijn ook voelt. Ik wil dat al die woede verdwijnt. Ik heb haar gezegd dat ik haar haat. Ik heb van alles gezegd. Dingen die ze verdient. Ik begon te lachen en liet haar snikkend achter. Ik heb geen zin meer in praten. Degene van wie je houdt, bezorgt je nu eenmaal de meeste pijn...

De relatie tussen Will, de populaire jongen van school, en Anna, een meisje uit een achterstandswijk, lijkt te mooi om waar te zijn. Algauw blijkt hij veeleisend, houdt hij Anna's vrienden op een afstand, en wordt hij ook nog hardhandig met haar. Nu heeft hij zo zijn eigen problemen die de woedeaanvallen misschien verklaren, maar... is dat echt ooit een excuus?

Auteur: Eve Ainsworth
Originele titel: Crush
Verschenen: september 2016
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1364 8

Tienduizend hemels boven jou

Firebird 2 TienduizendHemelsMarguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen...

Auteur: Claudia Gray
Originele titel: Ten Thousand Skies Above You
Serie: Firebird Trilogy/Vuurvogeltrilogie (deel 2)
Verschenen: augustus 2016
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Isbn:9789402710205

 

Terug naar Dwaaleiland

Terug Dwaaleiland

Het vervolg op het boek Dwaaleiland en de Disneyfilm 'Descendants', waarin vier kinderen van beruchte schurken ontdekken dat ze helemaal niet in de voetsporen van hun ouders hóéven treden...

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is.

Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Auteur: Melissa de la Cruz
Originele titel: Return to the Isle of the Lost
Serie: Disney Descendants, deel 2
Verschenen: juli 2016
Uitgever: Best of YA/Van Goor (imprint van Unieboek | Het Spectrum)
Isbn: 9789000350612

Het verhaal van Yves

Soulmates Yves cv1

Een kort, extra verhaal in de Savants serie van Joss Stirling, die in Nederland bekendstaat als de Soulmates-serie.

In dit verhaal lees je over de eerste ontmoeting tussen Yves en zijn zielsverwant of soulmate Phoenix en wat daarvoor gebeurde.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Yves verteld, in tegenstelling tot de boeken, die de meisjes als hoofdpersoon kiezen. Chronologisch gezien vindt het plaats vlak voor Het verhaal van Phoenix, en na Het verhaal van Sky.

Het verhaal is als e-book/pdf verkrijgbaar bij uitgeverij Blossom Books, en hier te vinden.

Auteur: Joss Stirling
Originele titel: Burning Yves
Serie: Soulmates / Savants
Verschenen: juni 2016 (e-book)
Uitgever: Blossom Books

 

Rivalen

BeautifulIdols1 Rivalen witBeautifulIdols1 Rivalen zwart

Drie jongeren doen mee aan een wedstrijd wie de beste promotor wordt van de Unrivaled-clubs. Wie het hipste publiek en de populairste Hollywood-sterren naar de clubs weet te lokken, wacht een enorme geldprijs.

Layla, Tommy en Aster halen de raarste toeren uit om te winnen, en met succes! Al snel hebben ze door dat de jonge superster Madison Brooks de sleutel tot de overwinning is. Wie háár weet te strikken, krijgt de meeste punten.

BeautifulIdols1 Rivalen ebook

Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie tieners die haar het laatst hebben gezien...

Auteur: Alyson Noël
Oorspronkelijke titel: Unrivaled
Serie: Beautiful Idols (deel 1)
Verschenen: mei 2016
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Isbn: 978 94 027 09704

Covers zwart en wit zijn de eerste paperbackuitgave (mei 2016). In Amerika heeft de serie vanaf boek twee een make-over gekregen met een nieuw omslag. In Nederland krijgen deel 2 en 3 het nieuwe omslag mee in de gedrukte versie en is (voorlopig) alleen het e-book van deel 1 aangepast naar het nieuwe ontwerp.

 

De appeltaart van hoop

Appeltaart van hoopOscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld.

Nu wordt hij vermist en men vermoedt dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie.

Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Originele titel: The Apple Tart of Hope
Verschenen: april 2016
Uitgever: Van Goor
Isbn: 9789000348138
Leeftijd: 12+

 

Duizend stukjes van jou

Firebird 1 DuizendStukjesDe ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar - de briljante onderzoeksassistent Paul - naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan...

In de dimensies waarin ze terechtkomt - futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat - komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken...

Auteur: Claudia Gray
Originele titel: A Thousand Pieces of You
Serie: Firebird Trilogy/Vuurvogeltrilogie (deel 1)
Verschenen: januari 2016
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Isbn:9789402705003

 

Hunter & Pearl

Hunter Pearl

Kate Pearl is goed in verdwijnen. En dat is maar goed ook: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency, waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze vluchten voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord en de meedogenloze bendeleiders willen wraak.

Nathan Hunter krijgt van de YDA de taak om Kate te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is een professional, maar als hij Kate vindt, gebeurt er iets wat niet de bedoeling was: hij wordt stapelverliefd. Maar kunnen ze elkaar wel echt vertrouwen? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?

Hunter & Pearl is het tweede deel in de Young Detectives-serie, maar het boek kan onafhankelijk van Storm & Stone gelezen worden.

Auteur: Joss Stirling
Oorspronkelijke titel: Stung
Serie: Young Detectives (deel 2)
Verschenen: augustus 2015
Uitgeverij: Blossom Books
Isbn: 9789020679830

 

The Rock 'N' Roll Diaries: Naar de top!

RNR Diaries1Een opwindende nieuwe reeks over de brandende ambitie van een tienerband! Burt is charmant, knap, rijk en populair. Hij heeft alles, behalve Bex, het mooiste meisje van de school. De enige manier om haar hart te winnen, is door een rockgroep, The RockAteers, op te richten.

Plots moet hij optrekken met figuren waarmee hij anders nooit gezien zou willen worden. Egg, Tea en Clipper hebben elk hun eigen redenen om in de band te stappen, maar het is duidelijk dat ze alle vier absoluut willen slagen. Als blijkt dat Egg een getalenteerde songwriter is, lijkt niets hen nog in de weg te staan...

Een onthullend eerlijk en onweerstaanbaar grappig verhaal over het nastreven van een droom en alle hindernissen onderweg, over geloven in jezelf en je grenzen verleggen.

Auteur: Jamie Scallion
Originele titel: The Rock 'N' Roll Diaries: Making It
Verschenen: oktober 2014
Uitgever: Manteau Jeugd
Isbn: 978 90 223 3059 3

 

In Translation

X

Right Click

No right click