Twitter Facebook LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Losse Young Adult-titels

Overzicht van de op zichzelf staande Young Adult-titels die ik vertaald heb, of boeken die wel tot een serie behoren, maar die ik niet in zijn geheel heb vertaald (slechts een of twee boeken), en boeken waaraan ik heb meegewerkt (in samenwerking met andere vertalers).

 

Three Dark Crowns: Koninginnen

3DC KoninginnenDrie zusjes
Eén troon...

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren - drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood...


Auteur: Kendare Blake
Oorspronkelijke titel: Three Dark Crowns
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: juli 2018
Isbn: 9789402755978

 

Heel me

TJboek4 HeelMeJuliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en alle wereldleiders houden haar zorgvuldig in de gaten. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze zichzelf onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker? En wat gebeurt er als ze een schokkende ontdekking over haar verleden doet?

Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Auteur: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Restore Me
Uitgeverij: Blossom Books
Verschenen: april 2018
Isbn: 9789463492102

 

Allesbehalve oké

Allesbehalve oke smallIzzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van eeninternationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek.

Auteur: Laura Steven
Oorspronkelijke titel: The Exact Opposite of Okay
Verschenen: april 2018
Uitgever: Karakter Young Adult
Isbn: 978 90 4521 208 1

 

Alter ego

Alter egoGeheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Auteur: Marissa Meyer
Originele titel: Renegades
Verschenen: december 2017
Uitgever: Blossom Books
Isbn: 978 94 6349 115 0

 

Een goede kans

Goede KansMinty is een vrolijk meisje, maar als haar ouders gaan scheiden stort haar wereld in.

Ned Buckley komt halverwege het jaar bij Minty in de klas. Hij is een humeurige, mysterieuze jongen die nooit praat. Als Minty haar toevlucht zoekt in Nettlebog, het bos waar de rivier tussen de bomen stroomt, ziet ze dat Ned met zijn oma in een caravan aan de rivier woont. En Minty ontdekt steeds meer over Ned: hij is in staat om wilde paarden te berijden. En hij weet dingen over het leven die haar zullen redden. Of op zijn minst een zeer goede kans zullen geven.

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Originele titel: A Very Good Chance
Verschenen: mei 2017
Uitgever: Van Goor
Isbn: 9789000354764
Leeftijd: 12+

Lees meer...

Huis van glas

Huis van glasJared Stone is ongeneeslijk ziek. Een groeiende tumor eet langzaam een weg door zijn hersenen en vernielt alle herinneringen aan het leven dat hij zo lief heeft. In een impulsieve, misplaatste poging om de ?nanciële toekomst van zijn familie veilig te stellen besluit hij zijn leven op eBay te veilen.

Zijn 'leven' wordt gekocht door een egocentrische tv-producent op zoek naar een nieuw kijkcijferkanon. De ondergang van Jared en het trauma van zijn familie wordt een realityshow die miljoenen mensen wekelijks aan de buis gekluisterd houdt.

Auteur: Len Vlahos
Originele titel: Life in a Fishbowl
Verschenen: januari 2017
Uitgever: Karakter Uitgevers
Isbn: 978 90 4521 168 8

 

Harteloos

HarteloosLang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning – en niet zonder succes.

Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald...

Auteur: Marissa Meyer
Originele titel: Heartless
Verschenen: november 2016
Uitgeverij: Blossom Books
Isbn: 978 90 206 7896 3

Crush: als liefde pijn doet

CrushLiefde doet pijn. Maar hoort liefde echt zó veel pijn te doen? Will is knap en teder, precies waar Anna altijd al van gedroomd heeft. Hij wil dat ze van hem is. Hij wil dat ze perfect is. Maar tegen welke prijs?

Soms wil ik dat zij mijn pijn ook voelt. Ik wil dat al die woede verdwijnt. Ik heb haar gezegd dat ik haar haat. Ik heb van alles gezegd. Dingen die ze verdient. Ik begon te lachen en liet haar snikkend achter. Ik heb geen zin meer in praten. Degene van wie je houdt, bezorgt je nu eenmaal de meeste pijn...

De relatie tussen Will, de populaire jongen van school, en Anna, een meisje uit een achterstandswijk, lijkt te mooi om waar te zijn. Algauw blijkt hij veeleisend, houdt hij Anna's vrienden op een afstand, en wordt hij ook nog hardhandig met haar. Nu heeft hij zo zijn eigen problemen die de woedeaanvallen misschien verklaren, maar... is dat echt ooit een excuus?

Auteur: Eve Ainsworth
Originele titel: Crush
Verschenen: september 2016
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 1364 8

Tienduizend hemels boven jou

Firebird 2 TienduizendHemelsMarguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen...

Auteur: Claudia Gray
Originele titel: Ten Thousand Skies Above You
Serie: Firebird Trilogy/Vuurvogeltrilogie (deel 2)
Verschenen: augustus 2016
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Isbn:9789402710205

 

Terug naar Dwaaleiland

Terug Dwaaleiland

Het vervolg op het boek Dwaaleiland en de Disneyfilm 'Descendants', waarin vier kinderen van beruchte schurken ontdekken dat ze helemaal niet in de voetsporen van hun ouders hóéven treden...

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is.

Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Auteur: Melissa de la Cruz
Originele titel: Return to the Isle of the Lost
Serie: Disney Descendants, deel 2
Verschenen: juli 2016
Uitgever: Best of YA/Van Goor (imprint van Unieboek | Het Spectrum)
Isbn: 9789000350612

Het verhaal van Yves

Soulmates Yves cv1

Een kort, extra verhaal in de Savants serie van Joss Stirling, die in Nederland bekendstaat als de Soulmates-serie.

In dit verhaal lees je over de eerste ontmoeting tussen Yves en zijn zielsverwant of soulmate Phoenix en wat daarvoor gebeurde.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Yves verteld, in tegenstelling tot de boeken, die de meisjes als hoofdpersoon kiezen. Chronologisch gezien vindt het plaats vlak voor Het verhaal van Phoenix, en na Het verhaal van Sky.

Het verhaal is als e-book/pdf verkrijgbaar bij uitgeverij Blossom Books, en hier te vinden.

Auteur: Joss Stirling
Originele titel: Burning Yves
Serie: Soulmates / Savants
Verschenen: juni 2016 (e-book)
Uitgever: Blossom Books

 

Rivalen

BeautifulIdols1 Rivalen witBeautifulIdols1 Rivalen zwart

Drie jongeren doen mee aan een wedstrijd wie de beste promotor wordt van de Unrivaled-clubs. Wie het hipste publiek en de populairste Hollywood-sterren naar de clubs weet te lokken, wacht een enorme geldprijs.

Layla, Tommy en Aster halen de raarste toeren uit om te winnen, en met succes! Al snel hebben ze door dat de jonge superster Madison Brooks de sleutel tot de overwinning is. Wie háár weet te strikken, krijgt de meeste punten.

BeautifulIdols1 Rivalen ebook

Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie tieners die haar het laatst hebben gezien...

Auteur: Alyson Noël
Oorspronkelijke titel: Unrivaled
Serie: Beautiful Idols (deel 1)
Verschenen: mei 2016
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Isbn: 978 94 027 09704

Covers zwart en wit zijn de eerste paperbackuitgave (mei 2016). In Amerika heeft de serie vanaf boek twee een make-over gekregen met een nieuw omslag. In Nederland krijgen deel 2 en 3 het nieuwe omslag mee in de gedrukte versie en is (voorlopig) alleen het e-book van deel 1 aangepast naar het nieuwe ontwerp.

 

De appeltaart van hoop

Appeltaart van hoopOscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld.

Nu wordt hij vermist en men vermoedt dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie.

Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Originele titel: The Apple Tart of Hope
Verschenen: april 2016
Uitgever: Van Goor
Isbn: 9789000348138
Leeftijd: 12+

 

Duizend stukjes van jou

Firebird 1 DuizendStukjesDe ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar - de briljante onderzoeksassistent Paul - naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan...

In de dimensies waarin ze terechtkomt - futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat - komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken...

Auteur: Claudia Gray
Originele titel: A Thousand Pieces of You
Serie: Firebird Trilogy/Vuurvogeltrilogie (deel 1)
Verschenen: januari 2016
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Isbn:9789402705003

 

Hunter & Pearl

Hunter Pearl

Kate Pearl is goed in verdwijnen. En dat is maar goed ook: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency, waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze vluchten voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord en de meedogenloze bendeleiders willen wraak.

Nathan Hunter krijgt van de YDA de taak om Kate te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is een professional, maar als hij Kate vindt, gebeurt er iets wat niet de bedoeling was: hij wordt stapelverliefd. Maar kunnen ze elkaar wel echt vertrouwen? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?

Hunter & Pearl is het tweede deel in de Young Detectives-serie, maar het boek kan onafhankelijk van Storm & Stone gelezen worden.

Auteur: Joss Stirling
Oorspronkelijke titel: Stung
Serie: Young Detectives (deel 2)
Verschenen: augustus 2015
Uitgeverij: Blossom Books
Isbn: 9789020679830

 

The Rock 'N' Roll Diaries: Naar de top!

RNR Diaries1Een opwindende nieuwe reeks over de brandende ambitie van een tienerband! Burt is charmant, knap, rijk en populair. Hij heeft alles, behalve Bex, het mooiste meisje van de school. De enige manier om haar hart te winnen, is door een rockgroep, The RockAteers, op te richten.

Plots moet hij optrekken met figuren waarmee hij anders nooit gezien zou willen worden. Egg, Tea en Clipper hebben elk hun eigen redenen om in de band te stappen, maar het is duidelijk dat ze alle vier absoluut willen slagen. Als blijkt dat Egg een getalenteerde songwriter is, lijkt niets hen nog in de weg te staan...

Een onthullend eerlijk en onweerstaanbaar grappig verhaal over het nastreven van een droom en alle hindernissen onderweg, over geloven in jezelf en je grenzen verleggen.

Auteur: Jamie Scallion
Originele titel: The Rock 'N' Roll Diaries: Making It
Verschenen: oktober 2014
Uitgever: Manteau Jeugd
Isbn: 978 90 223 3059 3

 

Wicked Games

WickedGamesLilah en Carter vormen al vier jaar lang het perfecte koppel – of zo lijkt het toch voor hun omgeving. Carter houdt al maanden de schijn hoog, maar hun liefde is niet meer zo sterk als voorheen. Als Lilah’s onberekenbare gedrag en stemmingswisselingen hem te veel worden, begint hij langzaam maar zeker afstand van haar te nemen. Net op dat moment ontmoet hij Jules op een feestje. Jules is mooi, grappig, slim en artistiek, en Carter is onmiddellijk verloren. Maar hun gestolen nacht vol passie heeft gevolgen die ze nooit konden voorzien…

Corrupte liefde. Sexy geheimen. Een huiveringwekkend plot. Dat vind je allemaal in Wicked Games door Sean Olin, het eerste boek in een psychologisch geladen, spannend drieluik dat plaatsvindt in een pittoresk kustdorpje genaamd Dream Point, waar vol overgave gevaarlijke mind games worden gespeeld.

Auteur: Sean Olin
Originele titel: Wicked Games
Verschenen: augustus 2014
Uitgever: Manteau
Isbn: 978 90 223 3024 1

 

Storm & Stone

Storm StoneRaven Stone heeft in de gaten dat er iets goed mis is bij haar op school; onverklaarbare verdwijningen, liegende leraren en steeds meer leerlingen die niets meer met haar te maken willen hebben – zelfs haar beste vriendin niet.

Raven zoekt haar toevlucht in de vriendschap met de mysterieuze Kieran Storm, die nieuw is op school. Langzaam ontdekt ze dat hij zich niet zonder reden heeft aangemeld voor het exclusieve Westron Castle, en ook niet altijd de waarheid vertelt. Maar met zijn hulp komt ze er wel achter dat er meer op school gebeurt dan ze ooit had kunnen vermoeden. Kan Raven hem vertrouwen, ondanks zijn mysterieuze achtergrond? Ze heeft weinig keus…

Auteur: Joss Stirling
Originele titel: Storm & Stone / Struck
Serie: Young Detectives (deel 1)
Verschenen: juni 2014
Uitgever: Blossom Books
Isbn: 9789020679755

 

De regels van het verdwijnen

regels-van-het-verdwijnen'Ik duw mijn schouders naar achteren en ga voor de wastafel staan. Welke veranderingen ze ook aanbrengen, dat meisje in de spiegel is er bij deze laatste verhuizing vandoor gegaan. Verdwenen. Bij elke nieuwe identiteit raakte ik kleine beetjes van mezelf kwijt, maar het laatste grote stuk versplinterde op het moment dat de mannen in pak ons midden in de nacht van ons bed lichtten en ons in een bestelbus zonder ramen duwden. Vandaar dat er geen tranen meer zijn bij het verlies van mijn haar, mijn oogkleur. Niet na alles wat ik al kwijtgeraakt ben.'

Ze was zes verschillende mensen op zes verschillende plekken: Madeline in Ohio, Isabelle in Missouri, Olivia in Kentucky… Maar nu haar familie is verplaatst naar het landelijke Louisiana heeft ze besloten dat deze valse identiteit haar laatste is.

Witness Protection heeft bijna alles van haar afgepakt. Maar voor nu heeft het haar ook wat gegeven: een nieuwe naam, Megan Rose Jones, en een verschrikkelijke haarkleur. De afgelopen acht maanden heeft de zeventienjarige Meg haar vader gesmeekt antwoord te geven op maar één vraag: wat heeft hij in hemelsnaam gedaan – of gezien – waardoor ze zo diep in de problemen zitten? Meg heeft het gehad met de mannen in zwarte pakken, en met haar vaders stilte. Als hij haar niet wil helpen, dan moet ze zelf maar op zoek naar antwoorden…

Auteur: Ashley Elston
Originele titel: The Rules for Disappearing
Verschenen: februari 2014
Vertaald in opdracht van: Vitataal
Uitgever: Veltman Uitgevers
Isbn: 978 90 483 0979 5
Leeftijd: 14+

 

De Grisha: Schim & Schaduw

Grisha 1 grootHet ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Schim & Schaduw is het eerste deel van de Grisha-trilogie. (De overige delen zijn door een andere vertaler vertaald.) Klik op 'lees meer' voor mijn gesigneerde exemplaar van een van haar vervolgdelen en de ARC!)

ListLeugens gesigneerdAuteur: Leigh Bardugo
Originele titel: Shadow & Bone
Verschenen: juni 2014
Uitgever: Blossom Books
Isbn: 978-90-2067-974-8

 

Lees meer...

In Translation

X

Right Click

No right click