Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verguld & Renegades

VERGULD & VERVLOEKT
Een duologie waarin het verhaal wordt verteld van molenaarsdochter Serilda, die geboren werd met bijzondere ogen. Volgens sommigen is ze vervloekt, anderen genieten gewoon van de verhalen die ze vertelt, hoe buitensporig ook. Als de mythische Erlkönig op een dag haar pad kruist, weet ze hem weg te sturen met een leugentje: ze kan goud spinnen uit stro. Helaas eist hij dat ze dat bewijst, of anders... Verguld en Vervloekt vormen een bijzondere hervertelling van Repelsteeltje, vol Germaanse mythologische verwijzingen, bijgeloof, gruwelen en geesten.

RENEGADES
Deze trilogie speelt zich af in een dystopische toekomst waarin er een nieuw ras van superhelden is opgestaan. Mensen met bijzonderen gaven en speciale krachten spelen een belangrijke rol in de maatschappij. Na de allesverwoestende Slag om Gatlon zijn de Rebellen aan de macht, maar diverse groeperingen, waaronder de Anarchisten (eveneens met speciale krachten) leggen zich daar niet bij neer. Hoofdpersonen Nova en Adrian behoren tot twee lijnrecht tegenover elkaar staande groepen, maar ze hebben meer met elkaar gemeen dan ze zouden denken. Al hebben ze allebei ook genoeg te verbergen.

 

Verguld

Verguld vpWat begon als een leugentje om bestwil, eindigt in een ware nachtmerrie wanneer Serilda de duistere Erlkönig een van haar betoverende verhalen vertelt. Plotseling bevindt ze zich in een wereld waar geesten en demonen rondsluipen, en waar raven met holle ogen haar nauwlettend in de gaten houden.

De koning beveelt Serilda om uit al het stro in de kerker van zijn kasteel goud te spinnen. Lukt dit niet, dan zal ze haar leugens met de dood moeten bekopen. Wanneer Serilda de hoop bijna heeft opgegeven, verschijnt er een mysterieuze jongen, wiens ziel gevangen zit in het kasteel. Hij belooft haar te helpen… tegen een prijs.

Een wervelend nieuwe fairytale retelling van bestsellerauteur Marissa Meyer

Auteur: Marissa Meyer
Oorspronkelijke titel: Gilded
Uitgeverij: Blossom Books
Verschenen: mei 2022
Isbn: 9789463493260

 

Apocalyps

ApocalypsAlles is geoorloofd ten tijde van liefde en anarchie...

Het epische slot van deze spannende serie over superhelden en superschurken.
Vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld.

Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego’s en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alles verliezen. Ook elkaar.


Oorspronkelijke titel: Supernova
Uitgeverij: Blossom Books
Verschenen: december 2020
Isbn: 978 94 6349 201 0

 

Aartsrivaal

AartsrivaalSamen zouden ze de wereld kunnen redden. Maar ze zijn elkaars grootste nachtmerrie.
Het dubbelleven van Nova wordt steeds ingewikkelder. Als Insomnia hoort ze bij de Rebellen, de geliefde groep superhelden die heerst over Gatlon City. Maar als Nachtmerrie hoort ze bij de Anarchisten, de groep superschurken die vastbesloten is de Rebellen te vernietigen. Als Nova begint ze steeds meer te voelen voor Adrian, ondanks dat hij de zoon is van haar gezworen vijanden.
De lijn tussen goed en kwaad wordt dankzij toenemende criminaliteit, geheime wapens en conflicterende missies steeds onduidelijker. Nova en Adrian weten maar één ding zeker: dat te veel macht het einde kan betekenen voor hun stad en de wereld zoals ze die kennen.

Oorspronkelijke titel: Arch Enemies
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: december 2019
Isbn: 9789463491167

 

Alter ego

Alter egoGeheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Auteur: Marissa Meyer
Originele titel: Renegades
Verschenen: december 2017
Uitgever: Blossom Books
Isbn: 978 94 6349 115 0

 

 

In Translation

X

Right Click

No right click