Twitter Instagram LinkedIn goodreads Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alyson Noël - Soul Seekers

In eerste instantie gelooft niemand de zestienjarige Daire als ze vertelt dat ze visioenen ziet. Tot haar verloren gewaande grootmoeder contact opneemt en haar vertelt dat ze de laatste is in een lange bloedlijn van machtige sjamanen: ze is een Soul Seeker. Opeens is een nieuwe school niet meer Daires grootste probleem; zij blijkt de wereld te moeten redden van een duister lot met als belangrijke tegenstander een familie zwarte magiërs. Dezelfde familie waartoe haar grote liefde Dace behoort. Daire staat een levensgevaarlijk avontuur te wachten dat haar nieuwe krachten en inzichten danig op de proef zal stellen.

 

Bestemming

SoulSeekers1 BestemmingDaire Santos wordt geplaagd door gruwelijke visioenen. En wie is toch die aantrekkelijke jongen met de blauwste ogen ter wereld die steeds in haar dromen opduikt? Net als ze denkt haar verstand te verliezen, vertelt haar grootmoeder haar dat ze de laatste Soul Seeker is. Ze heeft niet alleen de bijzondere gave om te reizen tussen diverse mystieke dimensies, maar moet ook de wereld redden van de ondergang. Koste wat het kost.

Haar tegenstander is een puur kwaadaardige magiër die mensen van hun ziel kan beroven. Als ze hem ontmoet, lijkt hij echter sprekend op de jongen uit haar dromen – die zijn tweelingbroer, Dace, blijkt te zijn. Daire heeft echter weinig tijd om te leren omgaan met haar gave, haar verliefdheid en het leven op een nieuwe middelbare school. Want op de Dag van de Doden worden haar nieuwe krachten meteen al op de proef gesteld. Kan ze Dace vertrouwen of is hij een van de vijanden die ze moet vernietigen?

Verschenen: oktober 2012
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Fated
Isbn: 978-90-218-0762-1

Echo

SoulSeekers2 Echo

Daire heeft moeten accepteren dat ze een Soul Seeker is, een Zoeker met een missie. Ze is de enige die de Onderwereld kan behoeden voor de invloed van de kwaadaardige Richter-familie. En nooit had ze verwacht op een van hen verliefd te worden, Dace.

Dace en zijn tweelingbroer Cade Richter zijn elkaars tegenpolen - Cade is het kwaad in eigen persoon en Dace is een pure, goede ziel. Hij verafschuwt de macht die zijn broer over hem heeft, waardoor hij niet samen kan zijn met Daire.

Daire en Dace worden getraind om hun nieuwe krachten in te zetten tegen het kwaad. Maar juist wanneer ze klaar zijn voor de strijd, slaat het noodlot toe...

Verschenen: juli 2013
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Echo
Isbn: 978-90-218-0764-5

Mystiek

SoulSeekers3 MystiekDaire Santos is een Soul Seeker: ze kan bewegen tussen de wereld van de levenden en die van de doden. Met behulp van haar grootmoeder Paloma leert Daire haar krachten kennen en beheersen - net op tijd. De kwaadaardige Richter-familie wil de macht grijpen in de Onderwereld, Middenwereld en Bovenwereld.

Daire is de enige die de Richters kan stoppen, er is maar één probleem: ze is verliefd op Dace Whitefeather. Hij en zijn tweelingbroer Cade Richter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een is een pure, lichte ziel, de ander is duister en kwaadaardig.

In Mystiek wordt Daire extreem op de proef gesteld: na een gevecht op leven en dood met Cade verdwijnt Dace spoorloos. Daire gaat wanhopig naar hem op zoek. Kan Daire de kwaadaardige Cade Richter verslaan, zonder ook haar geliefde te doden?

Verschenen: maart 2014
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Mystic
Isbn: 978-90-218-0769-0

Horizon

SoulSeekers4 HorizonDaire Santos is de laatste Soul Seeker. Zij is de enige die de kwaadaardige Richter-clan kan tegenhouden.

Dace is door bloed verbonden aan de Richters. Hij worstelt met het steeds krachtiger wordende monster in hem, waardoor ook Daire gevaar loopt. Maar zij wil Dace niet opgeven.

De Richters staan op het punt hun duisternis voorgoed over de wereld te verspreiden. Alle kansen lijken verkeken voor Daire en Dace. Kan hun liefde het goede laten overwinnen?

Verschenen: oktober 2014
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Horizon
Isbn: 978-90-218-0771-3

 

 

Daires ontmoeting met Ever

SoulSeekers Daire meets EverEen speciaal bonusverhaal voor liefhebbers van de Onsterfelijkenserie en de nieuwe Soul Seekers-serie. In dit korte verhaal van Alyson Noël ontmoet Daire Santos, de heldin uit de nieuwe Soul Seekers-boeken, niet alleen Ever, maar uiteraard ook Damen.

De ontmoeting is een exclusieve extra die niet in de boeken voorkomt, maar die Daire wel zal helpen te beseffen dat ze niet gestoord, maar juist zeer bijzonder is...

 

 

 

 

 

'Thanks for the beautiful translations'

Alyson Noël was in Amsterdam op 31 oktober - Halloween - als onderdeel van haar Fated book tour. Uitgever Luitingh-Sijthoff organiseerde een meet & greet in De Nieuwe Boekhandel, waar Alyson na een introductie en een stukje voorlezen uiteraard ook signeerde.
Toen ik haar vertelde haar boeken vertaald te hebben, riep ze enthousiast: 'It's so great to meet you!' Tegen de anderen zei ze: 'Translating is more than just changing words to another language - you have to (kind of) be a writer yourself.' Geweldig om dat te horen van een auteur! Hier de foto's:

SoulSeekers Alyson reading  SoulSeekers Alyson autograph

In Translation

X

Right Click

No right click